Antena Meniu Search
x

"Ce-i mai rău urmează să vină". Ambasadorul Franţei la ONU acuză Rusia de comiterea unui "masacru" în Ucraina

Ambasadorul Franţei la ONU a acuzat miercuri Rusia de comiterea unui "masacru" în Ucraina, relatează dpa. A trecut aproape o lună de când Putin a declanşat invazia, iar SUA declară oficial că armata rusă a comis crime de război în Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 21:11

Nicolas de Riviere, ambasadorul Franţei la ONU
Nicolas de Riviere, ambasadorul Franţei la ONU - Shutterstock

"Oraşele Kiev, Mariupol şi Nikolaev, ca atât de multe altele, sunt asediate şi supuse unui tir nemilos cu obuze de armata rusă. Este un masacru şi ce-i mai rău urmează să vină", a declarat ambasadorul francez la ONU Nicolas de Riviere în cadrul Adunării generale a ONU. El a condamnat uciderea civililor şi a cerut ca Rusia să-şi înceteze imediat atacurile şi să respecte legea internaţională.

Macron denunţă utilizarea "unor arme explozive în zone dens populate" de către Rusia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat marţi utilizarea de către Rusia "a unor arme explozive în zone dens populate", estimând că "totul, în agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, este inacceptabil", scrie Agerpres. "Dreptul internaţional este batjocorit, infrastructurile civile sunt bombardate, arme explozive sunt utilizate în zone dens populate şi lucrătorii umanitari sunt luaţi drept ţinte", a declarat preşedintele francez într-un video difuzat în cadrul primului Forum umanitar european, care a început luni la Bruxelles. "Dreptul internaţional este această linie care separă barbaria de umanitatea noastră comună", a adăugat şeful statului francez.

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare. Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN. În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.

Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Ce-i mai rău urmează să vină". Ambasadorul Franţei la ONU acuză Rusia de comiterea unui "masacru" în Ucraina