Antena Meniu Search
x

Cel puțin 11 morți într-un atac armat într-o bază de antrenament din Rusia după o ceartă din motive religioase. Ruşii consideră că a fost de un "atac terorist"

Cel puțin 11 de persoane au fost ucise și alte 15 rănite la un teren de antrenament militar din Rusia sâmbătă, când doi atacatori au deschis focul asupra unui grup de voluntari care doreau să lupte în Ucraina, a declarat agenția de știri RIA. Incidentul este unul dintre cele mai recente probleme cu care Moscova se confruntă din cauza războiului din Ucraina, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 13:10

Cel puțin 11 morți într-un atac armat într-o bază de antrenament din Rusia după o ceartă din motive religioase - Hepta

RIA, citând Ministerul Apărării, a declarat că incidentul a avut loc în regiunea sud-vestică Belgorod, care se învecinează cu Ucraina și că cele două persoane care s-au aflat în spatele atacului au fost eliminați. Reporterii agenției de știri nu au dezvăluit unde a avut loc atacul, dar o publicație independentă susține că ar fi vorba despre orașul Sota, aflat la granița cu Ucraina și la 100 de kilometri de capitala regiunii Belgorod.

"În timpul unei sesiuni de instruire cu armele de foc în care participau persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (n.r. împotriva Ucrainei), teroriștii au deschis focul cu arme mici asupra personalului unității", se arară într-un comunicat al Ministerului Apărării din Federația Rusă.

"Ca urmare a atacului, 11 de persoane au fost rănite mortal. Alte 15 de persoane cu răni de severitate variabilă au fost duse la o unitate medicală", au mai transmis oficialii.

Ucraina neagă orice implicare

Pe acelaşi subiect

Alexei Arestovici, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a vorbit despre atacul din Belgorod în timpul unui interviu și a susținut că cele două persoane care au deschis focul asupra voluntarilor erau din Tadjikistan. De asemenea, acesta a mai declarat că incidentul ar fi fost cauzat de o ceartă pe teme religioase.

Tadjikistanul este o națiune predominant musulmană, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși sunt creștini. Ministerul rus al Apărării a declarat că atacatorii provin dintr-o națiune care aparține Comunității Statelor Independente.

Trebuie precizat faptul că în ciuda declarațiilor făcute de consilierul lui Volodimir Zelenski, reporterii de la Reuters nu au putut confirma sau infirma afirmațiile acestuia legate de identitatea atacatorilor sau motivul atacului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 11 morți într-un atac armat într-o bază de antrenament din Rusia după o ceartă din motive religioase. Ruşii consideră că a fost de un "atac terorist"