Antena Meniu Search
x

Video Familie din Ucraina salvată de la moarte de câine, după ce 10 rachete S300 au lovit Zaporojie: "A început să zgârie foarte tare la uşă şi am fugit în subsol"

Armata rusă continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. Alarma aeriană a sunat pe întreg teritoriul ţării de la prima oră a dimineţii. Asta deşi Vladimir Putin susţine că, momentan, nu mai e nevoie de lovituri masive. În schimb, experţii militari susţin că Moscova rămâne fără muniţie de înaltă precizie şi nu are capacitatea de a produce rapid noi rachete. Statele Unite au aprobat un nou ajutor militar masiv pentru Kiev, în valoare de 725 de milioane de dolari. 

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 20:47

Vezi și

10 rachete S300 au lovit Zaporojie azi-noapte. Ţintele ruşilor ar fi fost nişte depozite de combustibil. Mai multe incendii au izbucnit în urma atacurilor, însă nu au fost înregistrate victime. Cel puţin doi oameni au murit. O familie a fost salvată de la moarte de câinele lor, care a sărit pe uşă când a auzit prima deflagraţie.

Salvaţi de la moarte de câine

Ucraineancă: Când a doua explozie a avut loc, câinele a început să zgârie foarte tare la uşă. Am deschis uşile şi am fugit în subsol ca să scăpăm, cumva. 

Familia a fost scoasă de sub dărâmături de echipele de salvare. La Nikopol, un bărbat de 35 de ani şi o femeie în vârstă de 42 au fost răniţi, după ce 50 de obuze ruseşti au lovit oraşul în toiul nopţii. Peste 10 clădiri și case dar şi mai multe magazine au fost distruse. De la ora 7 în această dimineaţă, alerta de raid aerian a răsunat în întreaga Ucraina. La scurt timp, şi Kievul a fost lovit de o rachetă. 

Pe acelaşi subiect

Atacurile vin la nici 24 de ore după ce preşedintele rus spunea că nu mai sunt necesare lovituri de amploare. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Deocamdată, există alte sarcini. Cred că din 29 de ținte, (doar) șapte nu au fost lovite așa cum a planificat Ministerul Apărării, dar se ajunge la ele treptat. Nu este nevoie de lovituri masive, în orice caz nu pentru moment. În viitor, vom vedea.

Vladimir Putin a avertizat şi în legătură cu ce s-ar putea întâmpla în cazul în care forţele NATO s-ar ciocni cu armata Rusiei. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Aducerea oricăror forțe militare într-o confruntare directă cu armata rusă este un pas foarte periculos care ar putea duce la un dezastru global. Sper că oricine vorbește despre asta să aibă suficient bun simț pentru a nu face astfel de pași periculoși.

Pe frontul de luptă, în Herson, ucrainenii câştigă din ce în ce mai mult teren. Militarii ruşi încep să se predea deşi riscă să fie împuşcaţi de superiori dacă fac acest lucru. Ca să oprească revoltele din Rusia, liderul de la Kremlin a anunţat că mobilizarea rezerviştilor se va încheia în 2 săptămâni.

Tot în această perioadă, Ucraina va primi un nou ajutor militar american, în valoare de 725 de milioane de dolari. Pachetul include sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie şi vehicule blindate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Familie din Ucraina salvată de la moarte de câine, după ce 10 rachete S300 au lovit Zaporojie: "A început să zgârie foarte tare la uşă şi am fugit în subsol"