Antena Meniu Search
x

Cercetătorii britanici au descoperit un tratament eficient pentru Omicron. Medicamentul e deja aprobat

Cercetătorii britanci au descoperit deja tratamentul pentru varianta Omicron. Potrivit reprezentanţilor Glaxo Smith Kline, compania producătoare, Sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutaţii identificate până în prezent la Omicron.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 15:42

Cercetătorii britanici au descoperit deja tratamentul pentru Omicron: e eficient împotriva tuturor celor 37 de mutaţii. Medicamentul a fost deja aprobat
- Profimedia

Tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali a fost conceput de GSK în colaborare cu VIR Biotechnology. Datele strânse de cercetătorii britanici nu au fost deocamdată publicate într-un jurnal medical , dar în comunicatul remis Reuters, reprezentanţii GSK susţin că Sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutaţii ale variantei Omicron. Ieşirea publică a celor de la GSRK vine după ce săptămâna trecută testele preclinice au demonstrat că tratamentul este eficient împotriva principalelor mutaţii ale variantei Omicron.

Sotrovimab a fost deja aprobat

Sotrovimab se administrează sub formă de perfuzie, poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Tratamentul a realizat pentru a se lipi de proteina Spike de la suprafaţa coronavirusului.

"Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS", a declarat Hal Barron, director științific al GSK.

Tratamentul a fost aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului încă de la sfârşitul lunii mai a acestui an. La acel moment, Sotrovimab îşi dovedise eficienţa în 85% dintre cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Cercetătorii britanici au descoperit un tratament eficient pentru Omicron. Medicamentul e deja aprobat