Antena Meniu Search
x

Țările care au impus vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. În Austria și Grecia sunt prevăzute amenzi pentru cei care refuză

Guvernul ceh va ordona vaccinarea împotriva Covid-19 pentru persoanele care lucrează în spitale şi casele de bătrâni, precum şi pentru ofiţerii de poliţie, soldaţi şi alte profesii şi pentru toţi cetăţenii cu vârste de cel puţin 60 de ani, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters. Pe măsură Europa se confruntă cu un nou val Covid, tot mai multe țări impun vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. 

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 11:16

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Europa se confruntă cu un noul val de infectări cu coronavirus, iar varianta Omicron, care este mai puțin severă, dar se răspândește rapid în întreaga lume, obligă guvernele să impună noi restricții. În acest context epidemiologic, tot mai multe țări impun vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, scrie Euronews.

Austria

Austria este prima țară care a anunțat că va impune vaccinarea tuturor cetăţenilor, din februarie. Fostul cancelar Alexander Schallenberg a declarat că este singura șansă de a ieși din acest cerc vicios al infectărilor. De asemenea, cei care refuză vaccinarea ar putea fi amendați cu 7.000 de euro.

Grecia

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Grecia au anunţat că vaccinarea împotriva coronavirusului va deveni obligatorie pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Măsura "drastică" este luată în calcul pe fondul eforturilor concentrate de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, în pragul valului cinci al pandemiei de COVID-19. Cei care refuză vor fi amendați cu 100 de euro.

Cehia

Ţara de 10,7 milioane de locuitori este în urma mediei Uniunii Europene la vaccinările împotriva Covid-19 şi trece printr-un nou val de infecţii care a forţat spitalele să reducă îngrijirile non-urgente şi să ceară ajutor armatei şi voluntarilor.

Guvernul ceh va ordona vaccinarea împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în spitale şi casele de bătrâni, precum şi pentru ofiţerii de poliţie, soldaţi şi alte profesii şi pentru toţi cetăţenii cu vârste de cel puţin 60 de ani, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Italia

Italia a fost printre primele țări care a impus vaccinarea pentru medici, într-un efort de a proteja pacienții. "Vaccinarea este o cerință esențială pentru a practica această meserie", a declarat ministrul italian al Sănătății. 

Iar din 15 decembrie, vaccinarea va deveni obligatorie și în rândul profesorilor și angajaților din școli, în rândul armatei, poliției și salvatorilor.

Franța

Din septembrie, pentru medici și îngrijitori, pompieri și angajații din transporturi s-a impus vaccinarea obligatorie. De asemenea, persoanele care lucrează cu publicul trebuie să prezinte certificatul Covid 

Accesul în baruri, restaurante, săli de sport și multe evenimente necesită, de asemenea, prezentarea certificatului Covid. 

Marea Britanie

Vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie pentru medici și personalul din cămine, de la 1 aprilie 2022, a anunțat ministrul britanic al Sănătății, Saji Javid.

Ungaria

În Ungaria, angajații din domeniul sănătății, profesorii din școlile de stat și persoanele care lucrează în instituțiile de stat trebuie să se vaccineze. Oficialii maghiari, printre care și premierul Viktor Orban, au îndemnat cetățenii să se vaccineze cât mai curând posibil.

Letonia

Medicii, profesorii și persoanele care lucrează în spitale şi în casele de bătrâni trebuie să se vaccineze anti-Covid. De asemenea, începând cu 15 decembrie, angajații trebuie să prezinte dovada vaccinării au sa trecerii prin boală. Același certificat este impus și pentru cei care merg în magazine non-esențiale, restaurante sau participă la diverse evenimente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Țările care au impus vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. În Austria și Grecia sunt prevăzute amenzi pentru cei care refuză