Antena Meniu Search
x

Video Omicron se extinde rapid în toată lumea. Anthony Fauci: "După a treia doză de vaccin, nivelul de protecţie creşte foarte mult"

Varianta Omicron a coronavirusului continuă să se extindă rapid în toată lumea. În Danemarca, numărul cazurilor confirmate de infectare cu Omicron a crescut de zece ori în numai două zile. O veste mai încurajatoare vine din Statele Unite: noua variantă ar putea genera forme mai uşoare ale bolii faţă de tulpina Delta. Experţii avertizează însă că este vorba doar de date preliminare.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 08:38

Sursa foto: Profimedia Vezi și
  • Anthony Fauci: "După a treia doză de vaccin, nivelul de protecţie creşte foarte mult"

În Statele Unite, varianta Omicron a fost depistată până acum în 16 state federale, aproape o treime din total. Dominantă rămâne, însă, varianta Delta care pare să aibă efecte mai grave decât Omicron. 

  • Anthony Fauci: Până acum, (varianta Omicron) nu pare să aibă un grad înalt de severitate. Dar trebuie să fim într-adevăr foarte atenţi când afirmăm că este mai puţin severă sau că nu provoacă forme grave ale bolii, în comparaţie cu Delta. 

Varianta Omicron se propagă, însă, foarte repede. În Danemarca, numărul cazurilor confirmate a crescut de la 18 la 183 în numai două zile. Omicron se transmite deja în comunitate, la persoane care NU au călătorit în afara ţării. Vaccinurile rămân un bun scut de apărare împotriva acestei variante, spun experţii.

  • Anthony Fauci: După a treia doză de vaccin, nivelul (de protecţie) creşte foarte mult şi suntem siguri că va exista un anumit grad, poate un grad ridicat de protecţie şi împotriva variantei Omicron. 
Pe acelaşi subiect

Primul medicament antiviral conceput anume pentru Covid-19

Şi în Marea Britanie, numărul infectărilor cu Omicron a crescut cu 50 la sută de la o zi la alta. De mâine, un test negativ pentru Covid trebuie prezentat de toţi cei ce sosesc în Regatul Unit, vaccinaţi sau nu. Iar măştile sunt din nou obligatorii în magazine şi în transportul public. Guvernul de la Londra ezită să impună mai multe restricţii înainte de Crăciun dar are în vedere o altă măsură.

Primul medicament antiviral conceput anume pentru Covid-19, şi care poate fi administrat la domiciliu, ar putea fi pus la dispoziţia pacienţilor cu factori de risc. Tabletele le vor fi oferite în cel mult 48 de ore de la testul pozitiv. Astfel se va reduce presiunea asupra spitalelor care încep, din nou, să fie copleşite de numărul pacienţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Omicron se extinde rapid în toată lumea. Anthony Fauci: "După a treia doză de vaccin, nivelul de protecţie creşte foarte mult"