Antena Meniu Search
x

China e pregătită să ia "măsuri drastice" împotriva Taiwanului. Perspective sumbre pentru 2022

China intenţionează să ia "măsuri drastice" dacă Taiwanul face noi paşi spre dobândirea independenţei, a declarat miercuri un oficial de la Beijing. Acesta a precizat că tensiunile s-ar putea intensifica anul viitor.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 12:08

- Profimedia (scop ilustrativ)

Finalul anului 2021 nu aduce finalul conflictului dintre China şi Taiwan - teritoriu care luptă de ani de zile pentru dobândirea independenţei şi democraţie. Un oficial de la Beijing a declarat miercuri că, deşi ţara doreşte o reunificare paşnică, în cazul în care Taiwanul continuă presiunile China va lua "măsuri drastice".

"Dacă forţele separatiste din Taiwan ne provoacă, exercită forţă sau depăşesc limitele, vom fi nevoiţi să intervenim", a precizat Ma Xiaoguang, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Reuters.

Taiwan: China ar putea fi gata să ne invadeze până în 2025

În luna octombrie, ministrul Apărării taiwanez Chiu Kuo-cheng a afirmat, într-un interviu, că armata chineză va fi capabilă să invadeze la scară largă Taiwanul până în 2025. Acesta a descris tensiunile actuale drept fiind cele mai grave din ultimii 40 de ani. "Până în 2025, China va reduce costurile și consumul la cel mai mic nivel. Are capacitatea (n.r. să invadeze Taiwanul) acum, dar nu va începe cu ușurință un război. Trebuie să ia în considerare multe alte lucruri", spunea oficialul taiwanez.

La începutul lunii octombrie, Beijingul a trimis aproximativ 150 de avioane de război în zona de apărare aeriană a insulei. China revendică Taiwanul drept parte a teritoriului său şi a afirmat în repetate rânduri că va recupera insula prin orice mijloace. În schimb, guvernul Taiwanului declară că se află deja la conducerea unei naţiuni suverane, fără a mai fi necesară declararea independenţei. Președintele taiwanez Tsai Ing-wen a transmis că ţara sa va face "tot ce este necesar" pentru a se apăra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China e pregătită să ia "măsuri drastice" împotriva Taiwanului. Perspective sumbre pentru 2022