Antena Meniu Search
x

China spune că nu a avut nicio implicare în atacul Rusiei asupra Ucrainei. Raportul serviciilor secrete occidentale este "fake news", susţin oficialii chinezi

Ministerul chinez al Afacerilor de Externe, a anunţat, joi, că raportul serviciilor secrete occidentale referitor la o presupusă cooperare între China şi Rusia în ceea ce priveşte atacul Rusiei asupra Ucrainei sunt „fake news” (ştiri false), relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 12:20

China spune că nu a avut nicio implicare în atacul Rusiei asupra Ucrainei. Raportul serviciilor secrete occidentale este "fake news", susţin oficialii chinezi
- Profimedia

Asemenea practici de a distrage atenţia şi de a blama alt responsabil sunt „josnice”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Înalţi oficiali chinezi au cerut oficialilor ruşi, la începutul lunii februarie, să nu invadeze Ucraina înainte de sfârşitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a precizat New York Times, conform declaraţiilor unor oficiali ai administraţiei Biden şi ale unui oficial european care a citat un raport al serviciilor secrete occidentale.

Cum ar fi amânat China începutul războiului din Ucraina

Un raport al serviciilor de informaţii occidentale indică faptul că oficialii chinezi erau la curent, într-o oarecare măsură, cu planurile lui Vladimir Putin, înainte de invazia propriu-zisă declanşată de Rusia în Ucraina la finalul lunii februarie. Potrivit New York Times, care citează un reprezentant al administraţiei Biden şi un oficial european, Beijingul a solicitat Rusiei să nu declanşeze războiul înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă.

După speculaţiile cu privire la o posibilă implicare a Chinei în amânarea invaziei plănuite de ruşi în Ucraina, un raport al serviciilor de informaţii occidentale arată că preşedintele Xi Jinping i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să aştepte până după încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Astfel, oficialii chinezi ar fi fost la curent, într-o oarecare măsură, cu planurile Kremlinului, relatează New York Times.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China spune că nu a avut nicio implicare în atacul Rusiei asupra Ucrainei. Raportul serviciilor secrete occidentale este "fake news", susţin oficialii chinezi