Antena Meniu Search
x

Un chirurg estetician din Brazilia a distrus fețele a peste 40 de oameni

Zeci de pacienți din Brazilia au dat în judecată un chirurg estetician, după ce au rămas cu fața desfigurată în urma unor intervenții neautorizate.

Zeci de pacienți din Brazilia au dat în judecată un chirurg estetician, după ce au rămas cu fața desfigurată în urma unor intervenții neautorizate.

Victimele susțin că chirurgul Wesley Murakami le-a convins să urmeze "tratamentul" pentru a-și îmbunătăți chipul și pentru a scăpa de acnee. În schimb, au rămas cu o față deformată ireversibil, deși au plătit mii de euro.

Potrivit LADBible, care citează The Metro, procedurile au fost făcute folosind o substanță numită Metacryl, la o clinic din Goiania, vestul Braziliei.

Substanța este întradevăr un filler, dar nu e folosită în statele din Europa sau America de Nord, fiind considerată foarte periculoasă. Și, chiar dacă folosirea ei este permisă, în doze mici, în Brazilia, Wesley Murakami nu avea oricum calificarea necesară. 

Medicul estetician Murakami

Ca urmare a intervențiilor amatoricești, mai mulți pacienți au decis să-și spună povestea și au decis să îl dea în judecată pe bărbat. 

Unul dintre ei, Alexandre Garzon, a mers în instanță pentru a recupera cei 1.700 de euro cheltuiți pe operația care i-a distrus fața. 

"Medicul Wesley mi-a spus că voi arăta foarte bine și toate urmele de coșuri vor dispărea. Nu mi-a zis în niciun moment că e ireversibil. Credeam că e ca Botox, în timp va dispărea. Când am văzut rezultatele în oglindă am fost șocat. Fața mea era gigantică", a mărturisit victima.

Bărbat, înainte și după intervenția estetică

(Alexandre Garzon, înainte și după intervenție)

Și nu e singura. O profesoară de 28 de ani, care a decis să rămână sub anonimat, a povestit că a plătit aproximativ 1.100 de euro pentru o procedură, însă a rămas desfigurată în urma ei. "Îmi era rușine să merg la școală și si stresul de a preda a făcut ca fața mea să se umfle și mai tare. Îmi acopeream chipul cu părul, iar oamenii mă priveau ciudat pentru că mă uitam în jos atunci când trebuia să vorbesc", a spus ea. 

Deși substanța e legală în Brazilia, specialiștii spun că dozele recomandate sunt de doar 5 mililitri. "Acest produs nu se absoarbe și cauzează reacții imflamatorii. E obligatoriu să le spunem oamenilor că nu ar trebui să urmeze astfel de proceduri cu persoane neautorizate", au spus oficiali din Consiliului Medical al Braziliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un chirurg estetician din Brazilia a distrus fețele a peste 40 de oameni