Antena Meniu Search
x

Video "Ciclonul-bombă" din America a făcut până acum 17 victime. În multe state, este cel mai geros Ajun de Crăciun din istorie

America se confruntă cu o vreme cumplită: o furtună de zăpadă, denumită de specialişti "ciclon-bombă". În multe state, este cel mai geros ajun din istorie. 17 oameni au murit şi câteva sute sunt blocaţi în maşini pe drumuri înzăpezite. Vremea le-a stricat şi planurile de vacanţă americanilor: 6.000 de zboruri au fost anulate în ultimele ore şi multe autosrăzi sunt închise

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 20:18

Vezi și

Aşa arată vremea cu care se confruntă milioane de americani şi canadieni de câteva zile. Furtuna de zăpadă, vântul şi viscolul au paralizat părţi importante din cele două ţări. În Ontario, Canada, 100 de maşini s-au ciocnit într-un uriaş accident în lanţ din cauza vremii. Camera de bord a unui dintre autovehicule a surprins exact momentul impactului. 

Şi în statul american Ohio au fost accidente în serie cu 50 de maşini implicate. Patru oameni au murit. 

Sute de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi

În New York, Minnesota şi Dakota de Sud sute de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi şi avut nevoie de intervenţia salvatorilor. Autorităţile au închis autostrăzi importante din mai multe state pentru a evita situaţii de criză.

Pe acelaşi subiect

Kathy Hochul, guvernator New York: Va continua să fie ger şi drumurile vor fi în continuare acoperite cu polei. Acesta va fi un eveniment care va continua pe tot parcursul weekend-ului. Rafalele de vânt vor fi absolut înfiorătoare.

Aproape 6.000 de zboruri au fost anulate de ieri şi până azi şi alte 10.000 au întârzieri pe mai multe aeroporturi din SUA. În Virginia o aeronavă imensă purtată de vânt pare doar un avion de hârtie. Pilotul a reuşit să controleze cu greu aparatul de zbor şi să aterizeze în siguranţă. 

În Long Island, în schimb sunt inundaţii. Apa a ajuns până la geamurile maşinilor, iar şoferii au fost nevoiţi să şi abandoneze autotusiemele şi să se salveze din puhoaie. 

În Philadelphia, Pittsburgh, Atlanta şi Florida este cel mai rece Ajun de Crăciun din istorie, în timp ce în New York este cel mai geros Ajun din ultimii 116 ani.

60% din populaţia Americii se află sub alertă de vreme rea iar oamenii sunt sfătuiţi să evite călătoriile şi ieşirile dacă nu au o urgenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Ciclonul-bombă" din America a făcut până acum 17 victime. În multe state, este cel mai geros Ajun de Crăciun din istorie