Antena Meniu Search
x

Cinci români au murit într-o rafinărie de lângă Praga, într-o explozie a unui rezervor de combustibil

Cinci muncitori români au murit în Cehia, după ce rezervorul unei uzine chimice a explodat!

Vezi și

Cinci muncitori români au murit în Cehia, după ce rezervorul unei uzine chimice a explodat! Alţi cinci români au supravieţuit tragediei despre care presa cehă a scris că este cel mai grav accident industrial din ultimii 30 de ani. Vestea a pus autorităţile de la Bucureşti în alertă. Un ministru a plecat de urgenţă în Cehia. Acolo este şi echipa Observator, care va sta de vorbă cu supravieţuitorii.

Deflagraţia a fost de fapt explozia unui rezervor de combustibil pe care muncitorii români primiseră ordinul să-l demonteze. Dimineaţa, la ora 10.00, s-a dat alarma la uzina aflată la doar 30 de kilometri de capitala Cehiei, Praga. Primii au ajuns pompierii, apoi ambulanţele. Şase muncitori au murit. Doi răniţi au fost duşi la cel mai apropiat spital. Un martor al tragediei, fratele uneia dintre victime, vorbeşte despre greşeli. 

Zona a fost imediat izolată de teamă ca substanţe toxice să nu fie eliberate în atmosferă. Rafinăria este deţinută de o companie poloneză şi împarte aceeaşi platformă industrială cu o uzină petrochimică. Tragedia este cel mai grav accident industrial înregistrat în Cehia din 1984. 

Au fost zece muncitori români trimişi să intervină la rezervorul care a explodat. Cinci au supravieţuit şi au cerut ajutor în ţară. Un membru al Guvernului a plecat imediat spre Cehia. 

Pe acelaşi subiect

Vestea tragediei a ajuns şi la familiile victimelor. 

Doi muncitori sunt din Dâmboviţa, doi din Prahova şi unul din Bucureşti. 

În ţară, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor îndoliate. Ministerul Afacerilor Externe s-a asigurat că rudele primesc asistenţă consulară şi sunt ajutate să-şi aducă morţii acasă. În Cehia, lucrează peste zece mii de români, aproape 2% din străinii care şi-au găsit un loc de muncă în această ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cinci români au murit într-o rafinărie de lângă Praga, într-o explozie a unui rezervor de combustibil