Antena Meniu Search
x

Vremea a făcut prăpăd şi la Otopeni, unde au fost anulate 12 zboruri

Paisprezece curse anulate şi zeci de zboruri întârziate!

Vezi și

Paisprezece curse anulate şi zeci de zboruri întârziate! Vremea a dat peste cap planurile a sute de pasageri care trebuiau să urce în avion pe aeroporturile din ţară. Chiar dacă plugurile de zăpadă au acţionat constant pentru a elibera pistele de zăpadă, operaţiunile de degivrare au dat peste cap orarul zborurilor.

Decolarea de pe aeroportul Henry Coandă se face în condiţii dificile. Aproape toate avioanele pornesc cu întârziere. Unele nu se mai ridică de la sol.

O situaţie care s-a repetat pe tot parcursul dimineţii. La Otopeni, douăsprezece zboruri au fost anulate. Alte două zboruri către şi dinspre Israel au fost anulate la Craiova.

Îndepărtarea gheţii de pe aeronave a necesitat intervenţii de durată. Cât timp muncitorii lucrau, avioanele stăteau în aşteptare.

Pe acelaşi subiect

Dacă vă gândiţi că pe o astfel de vreme transportul aerian este mai facil trebuie să luaţi în considerare că s-ar putea să staţi la cozi lungi în aeroport. Avioanele trec printr-o operaţiune amplă de degivrare sau îndepărtare a gheţii. Cel puţin 30 de minute durează acest proces. 

Pe fuselajul aeronavei, în special pe aripi şi flapsuri se stropeşte cu presiune foarte mare cu o soluţie de clor şi apă caldă. Este vital să se întâmple aşa, iar în funcţie de temperatura de afară, compoziţia soluţiei poate să fie şi ea diferită. Astfel, gheaţa depusă pe avion este topită şi el poate decola fără probleme. 

Dacă nu s-ar respecta această procedură, există riscul ca în aer, pe aripile şi pe flapsurile avionului să se depună un strat gros de gheaţă. Gândiţi-vă că odată cu creşterea altitudinii, temperatura poate să ajungă şi la minus 60 de grade Celsius. Astfel, aeronava se îngreunează şi, practic, devine imposibil de manevrat. Iar în continuare, scenariul poate fi unul tragic.

Situaţia pe aeroportul Herny Coandă s-a îmbunătăţit după-amiază, când ninsoarea a slăbit în intensitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vremea a făcut prăpăd şi la Otopeni, unde au fost anulate 12 zboruri