Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt "prinţii roşii", oligarhii pe care Vladimir Putin vrea să-i promoveze dacă va câştiga alegerile

Pentru ţar şi pentru ţară. Cu o zi înaintea alegerilor, Vladimir Putin le cere ruşilor să dea dovadă de unitate şi să-l voteze. Din patriotism. După alegeri, Putin ar urma să promoveze o nouă clasă politică. Este vorba de "prinţii roşii" -  copiii actualilor oficiali şi oligarhi ai Rusiei.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 20:33

Vezi și

Votul începe vineri şi se încheie duminică. Putin le ruşilor să dea dovadă de patriotism şi să meragă la urne. "Este necesar să ne reafirmăm unitatea și hotărârea de a merge înainte împreună. Fiecare dintre voturile voastre este valoros și semnificativ. Prin urmare, vă îndemn să vă exercitați dreptul de vot în următoarele trei zile", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Pe buletinul de vot, Putin va avea, teoretic, trei contracandidaţi. Niciunul nu l-a criticat însă în campanie. Specialiştii spun că singura dilemă este cu ce procent va câştiga alegerile.

În cele patru teritorii anexate ilegal din Ucraina, locuitorii votează deja de câteva zile

"Alegerile libere şi corecte sunt baza oricărei democraţii. Alegerile din Rusia nu vor fi libere şi corecte. Ştim deja, politicienii din opoziţie sunt în închisoare, unii au fost ucişi şi mulţi sunt în exil", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul-general al NATO. În vârstă de 71 de ani, Putin e deja la al patrulea mandat şi va rămâne la Kremlin încă şase ani. După victorie, el va face o remaniere guvernamentală şi are pregătită o listă de 100 de oameni. Mulţi dintre ei sunt copiii unor actuali oficiali, numiţi în presă "Prinţi roşii".

În cele patru teritorii anexate ilegal din Ucraina, locuitorii votează deja de câteva zile. Pe reţelele sociale au apărut şi imagini cu bătrâni păziţi de militari înarmaţi, în timp votează. Kievul a caracterizat scrutinul drept ilegal şi nul. Şase secţii au fost deschise şi în Transnistria, lucru care a înfuriat Republica Moldova. Ambasadorul rus a fost convocat la MAE de la Chişinău, dar trimisul lui Putin a explicat că 250.000 de ruşi vor să voteze.

La graniţă, miliţiile anti-Putin au lansat pentru a treia zi la rând incursiuni în regiunile Belgorod şi Kursk. Cuprinşi de panică, zeci de oameni au fost filmaţi în timp ce fugeau cu doar câteva bagaje la ei. Tot în zonă, doi oameni au murit şi 12 au fost răniţi după ce Ucraina a lansat un atac cu opt rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cine sunt "prinţii roşii", oligarhii pe care Vladimir Putin vrea să-i promoveze dacă va câştiga alegerile