Antena Meniu Search
x

Ciprul de Nord, o bijuterie a naturii, supranumită "Cuba Mediteranei"

Înconjurat de Marea Mediterană şi păzit de munţi spectaculoşi, Ciprul de Nord este un loc încă nedescoperit. În afară de plaje şi resorturile luxoase, turiştii vin aici pentru a-i cunoaşte pe ciprioţi şi pentru a trăi viaţa autentică de la ţară.

Vezi și

Înconjurat de Marea Mediterană şi păzit de munţi spectaculoşi, Ciprul de Nord este un loc încă nedescoperit. În afară de plaje şi resorturile luxoase, turiştii vin aici pentru a-i cunoaşte pe ciprioţi şi pentru a trăi viaţa autentică de la ţară. Merg la cules de fructe, învaţă cum se face halloumiul tradiţional şi trăiesc adrenalina la safari jeep.

Yusuf este un cipriot autentic. Trăieşte într-un sat cu 65 de oameni în Ciprul de Nord şi îşi iubeşte ţara mai mult decât orice. De aceea, a ales să devină ghid de turism. Spune că are cel mai frumos job din lume. 

Yusuf Nidai: "Sunt îndrăgostit de insula mea, iubesc ţara mea. Avem soare opt luni pe an, avem plaje frumoase, daca le place cultura, avem cultura si foarte multă istorie. Veniti aici si o sa va arat imprejurimile."

Reporterii Observator l-au urmat în călătoria cipriotă. Prima oprire: Safari Jeep. O experienţă de neuitat. 

În afară de plajă şi de hotelurile luxoase, Cipru oferă turiştilor o varietate de activităţi distractive. Pentru o zi de safari cu masă inclusă, un turist trebuie să plătească 40 de euro. 

La primul popas în munţii Kyrenia, echipa Observator a gustat pâinea autentică cipriotă. Aluatul este pregătit de brutarul satului, iar, după aceea, toţi turiştii pot încerca să-i dea formă. 

Alt preparat care se bucură de succes este brânza tradiţională, halloumi. O delicatesă făcută din lapte de capră amestecat cu lapte de oaie. 

Dragoş este un român care, de două luni, s-a mutat în Cipru. Acolo, şi-a propus să construiască un bar pentru turişti. 

"Îmi place Cipru! Comunitatea pe care am descoperit-o aici e destul de faină", spune Dragoş.

Elena Anghel, directorul unei agenţii de de turism: "Este o destinaţie încă nedescoperită, necomercializată sută la sută. Când poţi atinge autenticul. Un loc în care poţi frământa singur pâinea pe care o serveşti la masă ulterior, unde poţi mânca un peşte din Mediterană prins sub ochii tăi, unde poţi călări caii aproape sălbatici, unde poţi culege căpşuni fără chimicale, unde timpul curge altfel."

Iar preţurile sunt mai mici decât la vecinii turci. Cu 400 de euro îţi poţi rezerva o vacanţă din timp în fermecătoarea ţară, supranumită "Cuba Mediteranei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ciprul de Nord, o bijuterie a naturii, supranumită "Cuba Mediteranei"