Antena Meniu Search
x

Video Clădiri în ruine la Odessa, după un atac cu rachete. Rușii au început să bombardeze la întâmplare

În timp ce la Moscova a fost sărbătoare, ieri, pe frontul din Ucraina a plouat cu rachete. Trupele Moscovei au început să bombardeze obiective la întâmplare, fără să mai conteze dacă sunt ţinte civile sau militare. Analiştii militari pun asta şi pe seama faptului că stocul de rachete de mare precizie al Rusiei e pe sfârşite, aşa că trebuie să recurgă la muniţie mai puţin performantă. În Mariupol, soldaţii Kremlinului continuă să încerce să ocupe oţelăria şi au luat din nou cu asalt Azovstalul. Război Rusia - Ucraina, ziua 76 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 09:55

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Soldaţii ruşi continuă asaltul asupra oţelăriei Azovstal. Aceştia au fost filmaţi în timp ce încearcă să pătrundă în perimetrul uzinei, dar sunt respinşi de membrii Batalionului Azov.

Oleksandr Motuzyanyk, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei: Pe direcția Mariupol, inamicul continuă să blocheze trupele noastre lângă uzina Azovstal. Cu ajutorul tancurilor, conduce operațiuni de asalt. Nu este exclusă reluarea atacurilor bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tupolev Tu-22M3.

Din fericire, toţi civilii au reuşit să fie evacuaţi. De la oţelărie, soldaţii ruşi i-au dus pe civilii ucraineni într-un punct de filtrare. Iar de unii nu se mai ştie nimic.

Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului: Oamenii au fost luaţi. Iar acum sunt 1.185.000 de astfel de persoane, cetățenii noștri, chiar peste 1.185.000, și peste 200.000 de copii care au fost deportați pe teritoriul Federației Ruse.

Pe acelaşi subiect

Rușii atacă la întâmplare

Trupele Kremlinului atacă, în prezent, la întâmplare. Mai nou, au distrus un complex de 4 stele din Odessa, cu ajutorul unei rachete trasă din partea ocupată a Crimeei. Asta în timp ce un lider separatist este decis să transforme Mariupolul, pe care ruşii l-au făcut una cu pământul, într-un oraş-staţiune. Ucrainenii sunt mai preocupaţi, însă, de schimbul de cadavre.

Leto, militar ucrainean: Acum avem patruzeci de cadavre. Așteptăm următorii pași din partea reprezentanților fie ai Federației Ruse, fie ai oricui, sau ordine de la guvernul nostru, care se ocupă de schimbul sau depozitarea acestor corpuri.

În acest timp, Occidentul desfiinţează toate teoriile conspiraţiei lansate de Moscova.

Ben Wallace, Secretarul Apărării Marii Britanii: Președintele Putin a făcut o serie de afirmaţii fantasmagorice de luni sau de ani încoace. Adică, se face literalmente de râs. Dacă nu ar fi atât de tragic, ar fi amuzant, dar nu este. Nimeni nu plănuiește să invadeze. NATO nu înconjoară Rusia. (...). NATO, Marea Britanie, Europa de Est nu plănuiesc să invadeze Rusia și nu au făcut-o niciodată.

Bono a cântat la metroul din Kiev

Bono, celebrul vocal al trupei U2, cunoscut pentru acţiunile sale umanitare, se dovedeşte a fi mai optimist: Cred că este războiul unui singur om, într-adevăr. Și cred că oamenii din Rusia, cei mai tineri știu ce se întâmplă. Și am încredere în tinerii din Rusia să-l arunce afară pe acest om din biroul lui. 

Artistul irlandez, aflat în Ucraina, a susţinut un microrecital la metroul din Kiev, alături de vocalul trupei Antityla - Anticorpii. Acesta a avut o colaborare şi cu Ed Sheeran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Clădiri în ruine la Odessa, după un atac cu rachete. Rușii au început să bombardeze la întâmplare