Antena Meniu Search
x

Elon Musk se răzgândește după ce a concediat jumătate din personalul Twitter și le cere unor angajați esențiali să revină

La doar câteva zile după ce a concediat jumătate din personal, adică aproximativ 3.700 de oameni, Elon Musk îi roagă pe unii dintre ei să revină la Twitter. Ar fi vorba doar de câteva zeci de persoane, potrivit site-ului Bloomberg News. În unele cazuri, Musk şi-a dat seama că experienţa unor angajaţi era necesară abia după ce i-a trecut pe lista concedierilor. Iar alţii au fost daţi afară pur şi simplu din greşeală. De altfel, Elon Musk a concediat şi o parte din managerii firmei. În acest timp, concernul Meta, care deţine între altele Facebook şi Whatsapp, intenţionează să-i urmeze exemplul şi să treacă la concedieri în masă. Motivele sunt scăderea veniturilor şi creşterea costurilor, după ce Mark Zuckerberg şi-a orientat investiţiile spre metavers, de unde nu aşteaptă profit decât peste vreo zece ani. 

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 08:38

Elon Musk a concediat aproximativ 50% dintre angajații platformei.
Musk le-ar fi cerut unor angajați concediați să revină la locul de muncă. - Profimedia

La o săptămână după ce a fost cumpărat de Elon Musk, Twitter a început să concedieze jumătate din efectivele sale, lansând în acelaşi timp proiecte de anvergură şi o luptă împotriva utilizatorilor, agenţilor de publicitate şi asociaţiilor îngrijorate de transformarea influentei reţele de socializare, relatează AFP.

"Aproximativ 50% din personal va fi afectat" de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter, potrivit unui document transmis angajaţilor reţelei de socializare şi consultat de AFP.

Concedieri prin email

Tweeturile personalului companiei de social media au spus că echipele responsabile de comunicaţii, moderarea conţinutului, drepturile omului şi etica învăţării automate se numără printre cele unde au avut loc restructurări, la fel ca în cazul unor echipe de produs şi de inginerie.

Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".

Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elon Musk se răzgândește după ce a concediat jumătate din personalul Twitter și le cere unor angajați esențiali să revină