Antena Meniu Search
x

Primul bărbat care a fost condamnat la moarte online, prin intermediul unei videoconferinţe

Un bărbat malaezian a fost condamnat la moarte în Singapore printr-o videoconferință ZOOM, după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri, aceasta fiind prima pedeapsă capitală dată „la distanță”

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 12:58

Primul bărbat care a fost condamnat la moarte online, prin intermediul unei videoconferinţe
Fotografie ilustrativă - Un judecător se află într-o sală de judecată, în prezența unei camere de filmat și a unor ecrane - Profimedia Images
  • Bărbatul a fost găsit vinovat de trafic de droguri
  • Singapore are toleranță zero pentru cazurile de trafic de droguri

Punithan Genasan, un malaezian de 37 de ani, a primit pedeapsa pentru o tranzacție cu heroină din 2011.

Pentru siguranța tuturor celor implicați, procesul a fost purtat prin videoconferință”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții Supreme din Singapore, invocând restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. 

Acesta este primul caz în care o pedeapsă cu moartea a fost pronunțată într-o audiere de la distanță, în Singapore, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Avocatul lui Genasan, Peter Fernando, a spus că judecătorul i-a dat verdictul clientului său prin Zoom și că vor face apel împotriva deciziei.

Citește și:

Deși activiștii pentru drepturile omului critică această practică, Fernando a spus că nu s-a opus pentru că doar judecătorul a vorbit, iar acesta a fost auzit bine, iar alte argumente legale nu au fost aduse în proces. 

Singapore are toleranță zero pentru cazurile de trafic de droguri și a spânzurat sute de persoane - inclusiv zeci de străini - pentru încălcări ale legislației narcoticelor, în ultimele decenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Primul bărbat care a fost condamnat la moarte online, prin intermediul unei videoconferinţe