Antena Meniu Search
x

Închisoare pe viață pentru o mamă drogată, care și-a lăsat copilul 14 zile într-un leagăn

O tânără mamă și partenerul ei au fost condamnați la închisoare pe viață după ce și-au lăsat copilul de patru luni într-un leagăn, infestat cu viermi, timp de 14 zile. Femeia era dependentă de droguri la momentul producerii tragediei.

de Redactia Observator

la 21.02.2019, 09:52

O tânără mamă și partenerul ei au fost condamnați la închisoare pe viață după ce și-au lăsat copilul de patru luni într-un leagăn, infestat cu viermi, timp de 14 zile. Femeia era dependentă de droguri la momentul producerii tragediei.

Micuțul Sterling Koehn a fost găsit sângerând pe gură, după ce a stat două săptămâni într-un leagăn.

Potrivit The Sun, Cheyanne Harris, în vârstă de 22 de ani, nu a trădat nicio emoție atunci când judecătorii i-au citit sentința, în New Hampton, Iowa.

De doar patru ore au avut nevoie jurații pentru a ajunge la concluzia că femeia se face vinovată de crimă de gradul 1 și neglijență cauzatoare de moarte, motive suficiente pentru a sta după gratii toată viața.

Infestat de viermi

Atunci când medicii l-au găsit pe copil, acesta era infestat de viermi. În urma autopsiei s-a stabilit că bebelușul a murit de malnutriție, deshidratare și infecție cu E. coli, cauzată de faptul că nu i-a fost schimbat scutecul timp de două săptămâni. 

Procurorul de caz a declarat că scutecul copilului, neschimbat zile la rând, a atras gândaci, care au lăsat ouă. În urma rănilor la care a fost supus, pielea micuțului s-a infectat.

Copilul, fotografiat imediat după naștere

"A murit de roșeată de la scutec. Exact, roșeață de la scutec", a spus Coleman McAllister.

Polițiștii au declarat, în cadrul procesului, că au găsit la domiciliul părinților tot ce era nevoie pentru a evita această tragedie, precum scutece noi și unguente pentru bebeluși.

Avea doar 3 kilograme la 4 luni

Tatăl copilului, Zachary Koehn, își va petrece, la rândul lui, toată viața în pușcărie. Deși câștiga 45.000 de dolari pe an și avea asigurare medicală, în apartament era un miros pregnant de urină și fecale. 

În momentul în care a fost găsit, copilul avea doar 3 kilograme. Stătea cu ochii deschiși și privirea fixă. Medicii legiști au apreciat că a stat în scrânciob, neîngrijit, între 9 și 14 zile. 

Apărătorii celor doi au declarat că moartea bebelușului este o tragedie, dar nu a fost o crimă premeditată, iar Cheyanne Harris suferea de depresie postnatală. "Monstrul, în acest caz, este sănătatea mentală", a precizat Nichole Watt.

Părinți condamnați la închisoare pe viață

Procurorii au spulberat versiunea apărătorilor, precizând că bărbatul mai avea o fiică de doi ani, care a fost găsită într-o stare bună de sănătate.

Copilul a murit pe data de 30 august 2017, însă detaliile despre circumstanțele producerii tragediei au ieșit la iveală recent, după aflarea sentinței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Închisoare pe viață pentru o mamă drogată, care și-a lăsat copilul 14 zile într-un leagăn