Antena Meniu Search
x

Băiețel mort de foame în SUA, după ce părinții l-au pus la dietă vegană

Un copil de un an și jumătate a murit de foame, după ce părinții, vegani, i-au dat de mâncare doar fructe, legume și, în ultima săptămână de viață, puțin lapte. Indivizii au ajuns după gratii și urmează să ajungă în fața judecătorilor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.11.2019, 17:45

Băiețel mort de foame în SUA, după ce părinții vegani l-au hrănit numai cu fructe și legume
În ultima săptămână, copilul a primit și lapte, însă trupul nu a mai rezistat - Lee County Sheriff’s Office

Un copil de un an și jumătate a murit de foame, după ce părinții, vegani, i-au dat de mâncare doar fructe, legume și, în ultima săptămână de viață, puțin lapte. Indivizii au ajuns după gratii și urmează să ajungă în fața judecătorilor.

În ciuda faptului că băiețelul devenea din ce în ce mai slăbit, Ryan O’Leary, în vârstă de 30 de ani, și Sheila O’Leary, de 25, au continuat să-l hrănească doar cu alimente din dieta vegană.

La 18 luni, copilul cântărea doar 7.7 kilograme, o greutate normală pentru bebelușii de doar jumătate de an.

Medicii legiști au stabilit, în urma autopsiei, că băiețelul a murit în urma malnutriției și a deshidratării, având microsteatoză hepatică (acumularea de grăsime în exces, datorată lipsei de proteine) și membrele umflate.

Hrănit doar cu fructe, legume și puțin lapte

Mama lui a fost cea care a sunat la numărul de urgență 911, după ce l-a găsit rece și fără suflare. Bărbatul a încercat să-l resusciteze rapid, însă fără succes. La sosirea paramedicilor, copilul a fost pronunțat mort. Cuplul mai avea doi copii, de 3 și 5 ani, care erau palizi la față și aveau semne de malnutriție, unul dintre ei având dinții stricați, informează metro.co.uk.

Femeia a declarat în fața polițiștilor că familia ei este vegană și consumă doar fructe și legume crude. Individa a menționat, totuși, că l-a hrănit la sân în ultima săptămână de viață. Atunci când a văzut că băiatul începe să respire greu, ea a mărturisit că ar fi trebuit să apeleze la ajutor, dar a adormit lângă partenerul ei.

Ambii soți s-au predat poliției și se află în acest moment în spatele gratiilor. Sunt acuzați de infracțiuni contra vieții și riscă ani grei de închisoare.

Copilul a murit pe data de 27 septembrie, însă rezultatele autopsiei au fost publicate recent, cazul fiind relatat de numeroase publicații din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Băiețel mort de foame în SUA, după ce părinții l-au pus la dietă vegană