Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Grecia. Un incendiu devastator a mistuit orașul Mandra, iar codul roșu de caniculă a fost prelungit

În Grecia se menţine codul roşu de caniculă. Deși țara este plină de turiști, autoritățile elene au decis închiderea tuturor obiectivelor turistice la orele de vârf, adică între prânz şi ora 17.00. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.07.2023, 15:23

Vezi și

Un incendiu devastator a mistuit orașul Mandra.

A cincea zi de incendii devastatoare a adus temperaturi de peste 45 de grade, iar codul roșu de caniculă a fost prelungi

Bogdan Dinu, reporter Observator: Este o situație limită, și pentru pompieri și pentru localnici. Inclusiv pentru turiști, care stau permanent cu o panică. Iar căldura este în continuare copleșitoare.

A cincea zi de incendii în Grecia vine cu noi temperaturi de peste 45 de grade. Valul de căldură şi vântul puternic menţin prin urmare ridicat, pericolul de noi incendii. Autorităţile încearcă să facă bilanţul pagubelor, în timp ce voluntarii luptă cot la cot cu echipele de pompieri pentru a opri focul. 

Pe acelaşi subiect

Avertismentul MAE pentru românii care pleacă în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod roșu de caniculă pentru intervalul 20 - 27 iulie 2023, cu temperaturi extreme, de până la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate. Valul de căldură extremă care va afecta întreg teritoriul elen, însoțit de vântul puternic, va menține gradul de risc în ceea ce privește producerea incendiilor de vegetație, context în care Ministerul pentru Crize Climatice și Protecția Cetățeanului elen a emis un nou avertisment privind nivelul ridicat al pericolului apariției focarelor de incendiu (gradul 4 din 5). Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Cetățenii români aflați în R. Elenă, care observă producerea unui incendiu, pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Grecia. Un incendiu devastator a mistuit orașul Mandra, iar codul roșu de caniculă a fost prelungit