Antena Meniu Search
x

Video Armata israeliană ar putea începe ofensiva terestră în următoarele ore. Corespondență Observator în Șderot, Israel

Război Israel - Hamas. Invazia terestră a Israelului în Fâşia Gaza a rămas doar o chestiune de ore. Armata a avertizat locuitorii din nordul teritoriului palestinian că au 24 de ore să evacueze nordul teritoriului. Echipa Observator este în continuare în zona unde se duc cele mai crâncene lupte. În Şderot, acolo unde se află Bianca Iacob şi Marian Tănase, străzile sunt pline de tancuri.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.10.2023, 14:15

Vezi și

"Situația este tensionată și de o parte și de cealaltă, pe ambele teritorii. Se trage și de aici, pe linia cu Fâșia Gaza sunt obuzierele armatei israeliene pe poziție, vin și rachete dinspre Fâșia Gaza spre orașele din sudul Israelului, pentru că au venit avertismente din partea militanților Hamas cum că astăzi vor arunca 150 de rachete doar pe orașul Așkelon, oraș din sudul teritoriului israelian, ca răspuns la ceea ce a cerut armata israeliană, adică să fie evacuați civilii din nordul țării. A fost emis acest ordin la 5 dimineața, însă Hamas le recomandă civililor să nu iasă din teritoriu. Practic, spunea armata israeliană, folosesc locuințele civililor ca să bombardeze de acolo și amenință că vor transforma această zi într-o vinere neagră pentru cetățenii din Israel. Este o luptă destul de strânsă între cele două teritorii și va fi o luptă urbană dificilă pentru că Hamas va transforma acest conflict într-o luptă de gherilă, neavând nici resursele și nici numărul de oameni pentru a putea face o luptă direct cu armata israeliană. De aia targetul rachetelor pe care le lansează din Fâșia Gaza sunt locuințele civilor. Așa cum am văzut mai devreme, a fost o ploaie de alarme în orașele din sud și una dintre rachete a căzut peste o casă. Cred că este o chestiune de câteva ore până când lucrurile vor avansa de partea israeliană înspre Fâșia Gaza", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob.

Israelul se pregătește de o invazie terestră în Fâșia Gaza

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe. Israelul a desfăşurat 35 de batalioane în sud, gata să intre în Fâşia Gaza, dacă guvernul decide acest lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Roni Kaplan, în timp ce acum îşi concentrează ofensiva pe eliminarea liderilor Hamas.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi cea a Parlamentului European Roberta Metsola, precum şi secretarul american al apărării Lloyd Austin se deplasează vineri în Israel pentru a exprima solidaritatea şi sprijinul pentru ofensiva ţării împotriva grupării islamiste Hamas.

Human Rights Watch (HRW) a declarat joi că Israelul a folosit fosfor alb, o armă interzisă la nivel internaţional, în operaţiunile militare împotriva Gaza şi Libanului şi a avertizat asupra riscurilor grave pentru civili, potrivit unui comunicat. Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, în timp ce numărul morţilor din partea israeliană, provocat de atacul Hamas, rămâne în jur de 1.300.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană ar putea începe ofensiva terestră în următoarele ore. Corespondență Observator în Șderot, Israel