Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator în Slovacia: Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Ce se întâmplă în ţară în aceste ore

Este prima dată în ultimele decenii când un premier din Uniunea Europeană este împuşcat din motive politice şi ideologice. Societatea slovacă este puternic divizată între susţinătorii coaliţiei de guvernare condusă de Robert Fico şi opoziţie. Analiştii spun că atentatul poate avea consecinţe pe întreg continentul, mai ales că urmează alegerile europarlamentare. În România, SPP nu a ridicat nivelul de alertă, dar serviciul este în discuţii cu partenerii interni şi externi, potrivit surselor Observator. Ce se întâmplă în Slovacia în aceste ore ştie trimisul special Observator Maria Rohnean, care vine cu toate informaţiile.  

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 17.05.2024 , 12:06

Maria Rohnean, reporter Observator: Starea premierului Robert Fico se menţine în continuare deosebit de gravă, va rămâne internat în cazul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă deşi poate unul dintre cele mai bune spitale din Slovacia, nu se impune un transfer către Bratislava. Ar fi trebuit să fie operat pentru a doua oară în această după-masă, însă ultimele analize i-au făcut pe medici să fie prudenţi.

Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Robert Fico

Încă îşi revine din intervenţia destul de dificilă prin care a trecut ieri, o intervenţie de mai bine de cinci ore, la care au participat două echipe operatorii. Abia după 20 de ore de la atac, în această după-amiază medicii au reuşit să îi oprească sângerarea abdominală, prin urmare va rămâne câteva zile internat aici la Spitalul Universitar. 

Vezi și

În urmă cu puţin timp, a fost în vizită la el preşedintele ales, un  bun prieten al premierului, a declarat la ieşire că a stat de vorbă foarte puţin cu el, i-a spus că este obosit, iar medicii l-au sfătuit să îl lase să se odihnească. La 24 de ore de la atac, Slovacia încă fierbe, încă este în alertă, iar Guvernul ar urma să anunţe care sunt măsurile care se vor lua pentru următoarele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator în Slovacia: Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Ce se întâmplă în ţară în aceste ore