Antena Meniu Search
x

Video Crăciunul, sărbătorit în bisericile din întreaga lume. În Franţa, lăcaşurile de cult au fost mai mult goale

În toată lumea, Crăciunul a fost celebrat azi şi prin slujbe religioase. La Patriarhie au fost mai puţini credincioşi ca anul trecut, deşi enoriaşii nu au avut nevoie de certificat verde. În Franţa bisericile au fost mai mult goale, din cauza răspândirii variantei Omicron, la Vatican însă, în Piaţa Sfântul Petru s-au adunat mii de pelerini pentru a primi binecuvântarea Papei Francisc.

de Redactia Observator

la 25.12.2021, 20:56

Vezi și

La Patriarhie, Praznicul Naşterii Domnului a început la ora 09.30. În curtea Patriarhiei au fost aproximativ 150 de oameni, cu măşti, iar în interior cel mult 70, aşa cum impune regula. Mult mai puţini faţă de anul trecut, chiar dacă pentru a participa la slujbă nu mai e nevoie de certificat verde.  

Slujbe de Crăciun au avut loc în toată lumea. În Bethleem, locul unde s-a născut Iisus, biserica Nativităţii a fost plină. Au putut participa însă doar localnicii. Din cauza răspândirii Omicron, graniţele sunt inchise pentru străini. 

La Vatican, ca în fiecare an, Papa Francisc a ieşit în balcon, pentru a rosti tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi", pentru miile de credincioşii adunaţi în piaţa Sfântul Petru. Suveranul Pontif s-a rugat pentru pace şi înţelegere în întreaga lume.  

Slujbe de Crăciun în bisericile din întreaga lume

Pe acelaşi subiect

Papa Francisc: Cum ar fi lumea fără vorbele răbdătoare ale persoanelor cu suflet generos, care ţin familiile unite? Fiţi o sursă de lumină şi sprijin pentru toţi cei care cred şi se străduiesc, în ciuda tuturor obstacolelor, să ajungă la înţelegere şi dialog.  

În schimb, în Franţa, bisericile au fost mai mult goale. Sunt zeci de mii de oameni care se infectează cu coronavirus zilnic, aşa că mulţi dintre enoriaşi au preferat să rămână acasă. 

Din ce în ce mai rar văzută în public, din cauza problemelor de sănătate, regina Elisabeta a doua nu a participat anul acesta la slujba de Crăciun, aşa cum obişnuieşte. A fost reprezentat la serviciul religios de doi dintre fii săi şi soţiile acstora. Le-a transmis însă un mesaj video britanicilor, cum obişnuieşte an de an, în care cu emoţie a mărturisit cât de mult îi lipseşte prinţul Philip, 

Regina Elisabeta: Chiar dacă în acest an ne lipseşte un zâmbet familiar, pentru mine şi pentru familia mea va fi bucurie de Crăciun, deoarece avem șansa să ne amintim și să vedem din nou minunea sezonului festiv prin ochii copiilor noștri. Ca şi povestea Crăciunului, ei ne învaţă o lecţie, aceea că naşterea unui copil este un nou răsărit, al cărui potenţial este nelimitat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Crăciunul, sărbătorit în bisericile din întreaga lume. În Franţa, lăcaşurile de cult au fost mai mult goale