Antena Meniu Search
x

Video Culisele tentativei de a-l asasina pe Zelenski. Rușii se bazau pe femeia-spion pentru un bombardament masiv

Război în Ucraina. Ucraina a dejucat o tentativă de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski. O femeie care îi ajuta pe ruşi să planifice un atac împotriva preşedintelui a fost arestată de serviciul de securitate al ţării. 

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 21:43

Vezi și

Asasinatul trebuia să aibă loc în timpul vizitei făcute la sfârşitul lunii iunie în Nikolaiev. Rusia plănuia un bombardament masiv cu ajutorul informaţiilor primite de la femeia arestată. 

Artem Dechtiarenko, purtător de cuvânt Serviciul de Securitate ucrainean: Făptuitoarea a încercat să determine momentul și lista locațiilor de-a lungul rutei aproximative a șefului statului în regiune. Serviciile speciale ucrainene au continuat să documenteze acțiunile criminale ale complicei inamicului pentru a obține noi informații despre manipulatorii ei ruși și sarcinile pe care le primise.

Acţiunea Rusiei vine în contextul în care şansele de pace sunt tot mai mici

40 de ţări s-au reunit în weekend în Arabia Saudită pentru a discuta despre încheierea conflictului. Rusia nu a fost invitată, dar chiar şi aşa a lipsit un acord. Brazilia a cerut ca Moscova să participe la negocieri. Între timp, continuă atacurile în Ucraina. O femeie a murit în Herson după ce ruşii au lovit iar un bloc din centrul oraşului. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Numai în această săptămână, teroriștii ruși au folosit 65 de rachete diferite și 178 de drone de atac împotriva noastră, inclusiv 87 de drone Shahed. Am reușit să doborâm un număr semnificativ dintre ele.

Atacul a venit la scurt timp după ce Ucraina a ţintit două poduri în nordul Peninsulei Crimeea. Zelenski s-a semnat pe rachete înainte ca acestea să fie lansate. În Polonia, poliţia de frontieră a cerut încă o mie de militari la graniţa cu Belarus pentru a opri migranţii care încearcă să intre ilegal. Anul acesta, 19.000 de oameni au încercat să treacă graniţa ilegal. Provocări sunt şi pe mare. 11 nave ruse şi chinezeşti s-au apropiat de Alaska, dar au plecat după ce Statele Unite au mobilizat patru distrugătoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Culisele tentativei de a-l asasina pe Zelenski. Rușii se bazau pe femeia-spion pentru un bombardament masiv