Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns steaua Partidului Republican din SUA, Ron DeSantis, să admită înfrângerea în fața lui Trump

Donald Trump scapă de încă un obstacol în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, renunţă la candidatura la preşedinţie şi îşi îndeamnă alegătorii să îl voteze pe Trump. DeSantis era considerat cel mai mare rival pe care fostul preşedinte american îl avea în lupta pentru nominalizarea republicană.  

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 21:52

Vezi și

Considerat de mulţi Trump 2.0, Ron DeSantis a făcut anunţul surpriză cu două zile înainte de un nou test pentru candidaţii republicani la preşedinţie - alegerile primare din New Hampshire. Nu a dat un motiv concret pentru retragere. A sugerat însă că este conştient că nu îl poate învinge pe Donald Trump, după ce un sondaj a arătat că are doar 6% din voturile republicanilor din acest stat, în comparație cu 50% pentru fostul preşedinte.

  • Ron DeSantis, guvernatorul Floridei: Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o şansă lui Donald Trump. 

În vârstă de 45 de ani, Ron DeSantis era văzut la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie drept o stea în ascensiune a Partidului Republican, un Trump mai tânăr cu idei radicale în marile teme de campanie, precum imigraţia sau dreptul la avort. Campania s-a dovedit însă un eşec total. I s-a reproşat că zâmbeşte prea rar şi că e lipsit de carismă, scrie presa americană.

Ron DeSantis şi-a îndemnat electoratul să voteze cu marele său rival, Donald Trump

Pe acelaşi subiect
  • Ron DeSantis, guvernatorul Floridei: Trump este superior actualului preşedinte în exerciţiu, Joe Biden. Asta e clar. Am semnat un angajament de a sprijini candidatul republican și voi onora acel angajament. Are aprobarea mea.
  • Donald Trump, fost președinte al SUA: Înainte să începem aş vrea să-l felicit pe Ron DeSantis, o persoană extraordinară. Ei cred că este ușor să faci lucrurile astea, nu. Nu e ușor. Dar, după cum știți, a părăsit campania astăzi la 15:00 și, făcând asta, a fost foarte amabil și m-a susținut. Așa că apreciez. 

Până să îi acorde voturile sale, Donald Trump nu a ezitat să-l ironizeze pe DeSantis.

  • Donald Trump, fost președinte al SUA: L-au pus pe "Ron DeSanctimonious" (moralist ipocrit, n.r.), care s-a clasat pe un loc doi plictisitor. Noi nu vorbim prea mult despre el... Aseară, a anunţat în faţa unor susţinători în New Hampshire, că retrage definitiv acest nume.
  • Ron DeSantis, guvernatorul Floridei: Nu prea știu cum se scrie DeSanctimonious. Nici nu știu ce înseamnă, dar îmi place. Este lung, are o mulțime de silabe. Dar mă poate numi cum vrea, atâta timp cât mă numeşte şi câştigător.

Decizia lui Ron DeSantis îi nemulţumeşte pe alegători

  • Bob Healey, reprezentantul statului New Hampshire: Acum mai avem doi candidați. Unul care face parte din mlaștină şi care este susținută de toți oamenii din mlaștină. Și apoi aveți oamenii care sunt susținuți pentru toți milionarii. Așa că rămânem noi la mijloc, care nu mai avem nicio reprezentare la Washington.

Singurul contracandidat real pentru Donald Trump - în cadrul Partidului Republican - rămâne acum fostul guvernator al Californiei şi ambasador al Statelor Unite la ONU, Nikki Haley.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cum a ajuns steaua Partidului Republican din SUA, Ron DeSantis, să admită înfrângerea în fața lui Trump