Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump întinde pipa păcii, după victoria din Iowa. Săptămână crucială pentru fostul președinte: "Cred că este timpul"

Donald Trump și cei doi rivali republicani ai săi, Ron DeSantis şi Nikki Haley, şi-au continuat aseară campania în statul New Hampshire, următorul câmp electoral de luptă. Victoria de acum două zile i-a dat aripi lui Trump, iar acum republicanul are o săptămână la dispoziţie să-i convingă pe locuitorii din New Hampshire să-l voteze. Fostul preşedinte a mai menţionat că este timpul ca partidul său Republican să îşi unească toate forţele pentru a-l învinge pe democratul Joe Biden.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 11:10

Vezi și

Victoria fulgerătoare a lui Donald Trump în Iowa face din el un ”favorit net” al republicanilor la preşedinţie, apreciază Joe Biden, care vrea la rândul său să rămână în fotoliul de la Casa Albă, relatează AFP. "El este favoritul net al celeilalte tabere în acest stadiu", a declarat el într-o postare pe X, în care face apel la donaţii.

Fostul preşedinte Donald Trump, în vârstă de 77 ani ani, a obţinut luni seara (ora locală), în Iowa, prima victorie în alegerile primare republicane, consolidându-şi statutul de favorit al dreptei în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Magnatul - inculpat de patru ori penal - i-a surclasat cu mult pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis. "Cred că este timpul acum ca toată lumea, toată ţara noastră să se unească (...). Indiferent că este vorba despre republicani, democraţi, liberali sau consevatori", a cerut Trump, cunoscut prin retorica sa de obicei ofensivă, în faţa susţinătorilor săi, la Des Moines, în acest stat din Midwest.

Candidatul republican Vivek Ramaswamy s-a retras din cursă și îl susține pe Donald Trump

Încă de luni, candidatul republican la Casa Albă Vivek Ramaswamy a anunţat că abandonează cursa şi că-l susţine pe Donald Trump. "Vom suspenda această campanie prezidenţială", a anunţat Vivek Ramaswamy, care a obţinut aproximativ 7% din voturi, potrivit unor rezultate provizorii.

"Nu există o cale posibilă prin care eu să devin viitorul preşedinte (...). L-am sunat pe Donald Trump pentru a-i spune că-l felicit pentru victoria sa şi că, începând de-acum, va avea întreaga mea susţinere în vederea preeşedinţiei", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Donald Trump întinde pipa păcii, după victoria din Iowa. Săptămână crucială pentru fostul președinte: "Cred că este timpul"