Antena Meniu Search
x

Cum a reacționat Marcela Topor, Prima Doamnă a Republicii catalane, după declararea independenței față de Spania (VIDEO)

Marcela Topor, soția româncă a premierului Cataloniei, a asistat astăzi la votul pentru declararea independenței față de Spania.

Marcela Topor, soția româncă a premierului Cataloniei, a asistat astăzi la votul pentru declararea independenței față de Spania.

Românca l-a însoțit astăzi pe preşedintele separatist al regiunii Carles Puigdemont la sediul Parlamentului, unde membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

Marcela Topor a cântat imnul Cataloniei și a aplaudat, alături de cei prezenți, momentul în care a fost declarată independența, pentru care a luptat alături de soțul ei.

Pe acelaşi subiect

Marcela Topor, soția româncă a premierului Cataloniei, a avut un rol crucial în referendumul din Catalonia. Ea a fost o activistă înfocată a independeței regiunii și și-a susținut soțul în campania pentru separarea Cataloniei de Spania.

Citește și Românca Marcela Topor, femeia cu rol crucial în referendumul din Catalonia

Jurnalist româncă s-a implicat în campania pentru referendum și l-a însoțit pe Carles Puigdemont, și el fost jurnalist, la mitingurile proindependență.

Presa spaniolă a numit-o pe româncă Regina Independenței. Prietenii catalani îi spun în schimb Mars.

Citește și O româncă a devenit Prima Doamnă a "Noii Republici Catalane". Cine este Marcela Topor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cum a reacționat Marcela Topor, Prima Doamnă a Republicii catalane, după declararea independenței față de Spania (VIDEO)