Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum au fost scoşi în viaţă cei 379 de pasageri din avionul groazei, după ce a luat foc pe aeroportul din Tokyo

Pasagerii și însoțitorii de bord au trăit clipe de groază minute în șir, după ce avionul care transporta 379 de persoane a luat foc pe pista din Tokyo, la aterizare. Aeronava s-a ciocnit violent cu un alt avion care aparținea Pazei de Coastă. Din păcate, cinci dintre cei care se aflau în avionul pazei au murit, iar pilotul este și el într-o stare foarte gravă. Ca prin minune, toți cei din avionul plin cu pasageri au supraviețuit. 

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 14:31

Imaginile de la fața locului sunt de-a dreptul cutremurătoare. Pasagerii au reșit să iasă la timp din aeronava cuprinsă de flăcări, după ce au fost evacuați pe tobogane gonflabile. Au fugit din calea flăcărilor imediat ce au atins pământul cu picioarele. Aeronava este acum aproape în întregime distrusă de flăcări, potrivit BBC

Profesorul Graham Braithwaite, director de sisteme de transport la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, a lăudat eforturile depuse de echipajul de cabină și de piloții de la bordul zborului Japanese Airlines (JAL).

„Japonia are un record istoric în ceea ce privește siguranța transporturilor”, spune profesorul Braithwaite, în timp ce el descrie JAL drept „lider mondial” în materie de siguranță.

„Evacuarea a avut succes și este o reamintire cât de mult s-a investit în pregătirea echipajului de cabină. Accentul lor este pe siguranță. Ei sunt ultimii oameni care au evacuat avionul și, la valoarea nominală, se pare că au făcut o treabă incredibilă".

Pe acelaşi subiect

Prima reacție a unui martor care a văzut infernul

Josh Coultas se află pe aeroportul Tokyo Haneda și tocmai a descris prin ceea ce a trecut și a văzut. El a spus că a fost înfricoșător „să uit la aeroport îngheț”.

„A fost șocant pentru că prietenul meu ar fi putut fi în acel avion – dar nu a fost. Toate zborurile sunt anulate - nu cred că se vor întoarce astăzi. „Cu cutremurul și tsunami-ul și acum asta... a fost un început de 2024 destul de înfricoșător în Japonia.”, adaugă el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cum au fost scoşi în viaţă cei 379 de pasageri din avionul groazei, după ce a luat foc pe aeroportul din Tokyo