Antena Meniu Search
x

Video Ce i-a salvat pe cei 379 de oameni care se aflau la bordul aeronavei din Tokyo cuprinsă de flăcări: "O țară foarte disciplinată, regulile urmate la sânge"

Accident aviatic şocant pe aeroportul Haneda din Tokyo. Un avion al companiei Japan Airlines a luat foc în momentul în care ateriza pe pistă. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată o minge imensă de foc, dar şi aeronava înghiţită de flăcări în mers. 

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 10:20

Vezi și

În zadar însă, avionul a ars în totalitate. Potrivit presei locale, cauza incidentului ar fi o ciocnire cu un avion al Gărzii de Coastă. Cinci persoane care de aflau în aeronava Gărzii sunt date dispărute, în timp ce căpitanul a supravieţuit.

Cătălin Prunariu, expert în aviație: În momentul în care se întâmplă un astfel de incident există niște check-listuri dar echipajele sunt pregătite să inițieze toată partea de evacuare și de gestiune a crizei, pentru că vorbim de fapt de o gestiune a crizei, imediat după ce se întâmplă. Ulterior, se face o analiză, durează câteva secunde pentru că aeronava este structural afectată, printr-o coordonare foarte precisă între piloți și echipajul de cabină. Piloții sunt cei care iau decizii și inițiază procedurile iar echipajul de cabină este cel care aplică ceea ce trebuie să aplice. Dacă e nevoie de evacuare, de pregătire a evacuării. 

Modul în care se fac evacuările

Cătălin Prunariu, expert în aviație, a explicat și modul în care se fac evacuările într-o astfel de situație de criză.

Cătălin Prunariu, expert în aviație: Evacuările nu se fac doar pe o singură ieșire. În funcție de dimensiunile avionului sunt mai multe ieșiri de evacuare și fiecare secțiune a avionului are o anumită ieșire de urgență. Fiecare ieșire de urgență este gestionată de un însoțitor de bord care inițiază și aplică această evacuare. Și aceasta se poate face din orice mijloace de aplicare. Dacă este vorba de Japonia, o țară foarte disciplinată, unde regulile sunt urmate la sânge, tot ce trebuie să facă însoțitorul de bord, probabil, este să ordoneze oamenii și să-i evacueze. În alte părți se apelează la ridicarea tonului, împingerea pasagerilor către ieșirea de evacuare. Nu e timp de pierdut, pasagerii nu trebuie să stea să-și caute poșetuțele. Te-ai ridicat de pe scaun și te-ai dus la ieșirea cea mai apropiată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ce i-a salvat pe cei 379 de oameni care se aflau la bordul aeronavei din Tokyo cuprinsă de flăcări: "O țară foarte disciplinată, regulile urmate la sânge"