Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români

Un incident care a pornit de la o confruntare între o familie de români şi autorităţile locale din oraşul britanic Leeds a dus la o revoltă generală. Sute de oameni s-au bătut cu forţele de ordine în stradă după ce asistenţii sociali au încercat să-i ia pe cei 5 copii ai românilor, pentru că ar fi avut urme de violenţă. Cartierul a devenit rapid scena unei furii incontrolabile. Scenele de o violenţă extremă s-au răspândit rapid în mass-media și pe reţelele sociale şi au făcut-o pe şefa ministerului de Interne de la Londra să se declare îngrozită.

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 13:56

Scenele violente au fost surprinse în cartierul Harehills, din oraşul britanic Leeds.

Sute de oameni au participat la revolta care a izbucnit după confruntarea familiei de români cu asistenţii sociali veniţi să le preia copiii.

Mulţimea furioasă a incendiat un autobuz supraetajat

Vezi și

Conflictul a luat amploare după ce mai mulţi oameni au dat foc unui autobuz supraetajat. Vehiculul a ars ore-n şir. Forţele de ordine venite la faţa locului au fost alungate de protestatari, care au aruncat în ei cu pietre şi cărămizi. Una dinte autospecialele poliţiştilor a fost răsturnată şi distrusă în stradă. 

Pe acelaşi subiect

Primarul Tracy Brabin, din West Yorkshire, a spus pe platforma X, că este complet îngrozită de violenţele din Leeds. "Sunt absolut îngrozită de acţiunile violente pe care le-am văzut în Harehills. Un astfel de comportament ilegal nu va fi tolerat", a transmis Brabin.

Asistenţii sociali au extras cinci copii români, dintre care unul avea o fractură craniană

Familia de români a ajuns în atenţia serviciilor sociale după ce unul dintre părinţi a ajuns la spital cu un copil care avea o fractură la nivelul capului. "Ofiţerul care are cazul refuză să investigheze. Am trimis e-mailuri, am trimis plângeri, totul legal. Şi, totuşi, nimic. Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?", afirmă revoltat un bărbat, într-o înregistrare pe platforma de socializare X.

Poliţiştii spun că au reuşit să-i extragă la timp pe atât pe angajaţii protecţiei copilului, cât şi pe cei 5 copii. Revolta s-a risipit abia după intervenţia scutierilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Reușiți să limitați accesul copilului la ecrane?
Observator » Ştiri externe » "Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români