Antena Meniu Search
x

Cum sunt alungaţi soldaţii ucraineni din casă în casă şi bombardaţi până nu mai au unde să se ascundă. Imagini crunte publicate de armata rusă

Război în Ucraina. Imagini cumplite au fost făcute publice de armata rusă care a anunţat sămbătă că a cucerit satul Novoselivske din Lugansk, situat în apropierea graniţei administrative provinciilor ucrainene Lugansk şi Harkov. O filmare arată "cum sunt alungate" forţele ucrainene din sat. Sau cel puțin cum sunt bombardate foarte puternic. Scenele filmate cu o dronă la capătul vestic al localităţii arată morți și răniți.

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 16:44

Vezi și

Imaginile publicate de Ministerul rus al Apărării arată un grup de soldaţi ucraineni care fug din casă în casă la marginea vestică a satului Novoselivske în timp ce artileria rusă nivelează clădirile. Când rămân fără clădiri unde să se poată ascundă, ucrainenii se adăpostesc sub un blindat distrus.

Bloggeri ruși susțin că forțele ruse au preluat pe deplin controlul asupra Novoselivske, lângă Svatove, dar acest lucru nu a fost confirmat de armata ucraieană. Cu toate astea, alte surse ucrainene, bine conectate la situaţia de pe front, precum canalul de Telegram Deep State, susţin că cea mai mare parte din sat este ocupată de ruși. De asemenea, expertul militar german, Julian Röpcke, a evaluat că, aparent, forțele ucrainene nu mai au prezență permanentă în satul aflat pe autostrada spre oraşul Kupiansk.

Nu a mai rămas practic nimic din satul Novoselivske

Un blogger militar afiliat Kremlinului, Rybar, susţine într-o postare pe Telegram, de pe 5 august, că forțele ruse au capturat în mod decisiv Novoselivske după luni de luptă și au împins forțele ucrainene din ultimele lor poziții în partea de vest a așezării.

Pe acelaşi subiect

"După mai multe zile de asalt, forţe ruse au reușit să elibereze satul Novoselivske, pentru care s-au dus lupte în ultimele luni. Nu a mai rămas practic nimic din așezarea în sine, cea mai mare parte era în zona gri. Forţele ucrainene au ținut apărarea pe două străzi din vestul satului.

După eliberarea localităţii, eforturile principale ale Forțelor Armate Ruse ar trebui concentrate la periferia nordică și sudică, de unde formațiunile ucrainene au tras spre satul Kuzemovka (n.r.ocupat de ruşi). De asemenea, la sud se află un deal înalt important, din care se deschide o privire de ansamblu asupra satului Novoselivske și a câmpurilor adiacente , pentru care se duc confruntări violente", a scris Rybar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă pe Telegram că în direcția Kupiansk a fost "eliberată" așezarea Novoselivske din Lugansk şi că în timpul operațiunilor ofensive pe un front larg, detașamentele de asalt şi-au îmbunătățit poziția de-a lungul liniei frontului în zonele localităţilor Olshana și Perșotravneve din regiunea Harkov.  Potrivit Moscovei, în timpul luptelor ruşii au capturat 11 poziţii ale Forțelor Armate ale Ucrainei care au pierdut peste 100 de soldaţi, iar 6 militari s-au predat.

Ucrainenii neagă că ruşii au avansat pe frontul de nord-est. "Ieri și astăzi, trupele noastre au respins complet atacurile inamice pe axele Kupiansk, Liman și Svatove. Numărul bombardamentelor inamice a crescut. Au loc lupte grele. Scopul inamicului este de a ne îndepărta forțele din zona ofensivă și de a ne sparge apărarea în aceste sectoare", a transmis ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Ganna Maliar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cum sunt alungaţi soldaţii ucraineni din casă în casă şi bombardaţi până nu mai au unde să se ascundă. Imagini crunte publicate de armata rusă