Antena Meniu Search
x

Curtea Penală Internațională ar putea investiga posibile crime de război și crime împotriva umanității comise în Ucraina

Curtea Penală Internațională anunță că urmărește criza din Ucraina "cu o îngrijorare din ce în ce mai mare", potrivit unui comunicat citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 09:03

Curtea Penală Internațională ar putea investiga posibile crime de război și crime împotriva umanității comise în Ucraina
- Getty Images

Procurorul Karim Khan și-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la invazia rusă a Ucrainei și a declarat că instanța ar putea investiga posibile crime de război din țară.

"Reamintesc tuturor părților care desfășoară ostilități pe teritoriul Ucrainei că biroul meu își poate exercita jurisdicția și poate investiga orice act de genocid, crimă împotriva umanității sau crime de război comise în Ucraina", spune oficialul.

Procuratura Curții Penale Internaționale va continua să monitorizeze îndeaproape situația din Ucraina și poate investiga orice crimă împotriva umanității sau crime de război comise în Ucraina.

Război în Ucraina. Bilanţul provizoriu anunțat de autoritățile ucrainene este de 137 de morţi şi 316 răniţi

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a doua. Potrivit autorităţilor ucrainene până în prezent sunt 137 de morţi şi 316 de răniţi.

Capitala Kiev a fost atacată cu rachete balistice susţine un consilier al Guvernului ucrainean. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că el este ţinta numărul 1 şi acuză comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Curtea Penală Internațională ar putea investiga posibile crime de război și crime împotriva umanității comise în Ucraina