Antena Meniu Search
x

Declaraţii SURPRINZĂTOARE despre atacul asupra bazei aeriene din Siria

Atacul Statelor Unite cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene al-Shaayrat din Siria a distrus mijloacele de livrare a armelor chimice din această bază, iar forţele americane sunt pregătite să efectueze noi atacuri dacă este necesar a declarat amiralul Michelle Howard pentru Reuters.

Atacul Statelor Unite cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene al-Shaayrat din Siria a distrus mijloacele de livrare a armelor chimice din această bază, iar forţele americane sunt pregătite să efectueze noi atacuri dacă este necesar a declarat amiralul Michelle Howard pentru Reuters.

Howard, un amiral cu patru stele care conduce Forţele navale americane în Europa şi Africa, a declarat sâmbătă pentru Reuters că Statele Unite au decis să lanseze atacul după ce ONU a eşuat să adopte o rezoluţie care condamna atacul sângeros cu armament chimic de la Khan Sheikhoun, un orăşel aflat sub controlul rebelilor în nord-vestul Siriei, soldat cu cel puţin 86 de morţi, inclusiv 28 de copii.

Washingtonul a acuzat Guvernul sirian de acest atac marţi. Guvernul sirian a negat ferm orice responsabilitate şi a aruncat vina asupra rebelilor, al căror depozit de armament chimic ar fi fost lovit în atacul aerian sirian.

”Am efectuat atacuri asupra unui aerodrom care era mijlocul prin care erau lansate în aer substanţe chimice. Aceste mijloace nu mai există acum”, a declarat Howard într-un interviu în timpul unui eveniment în domeniul apărării antirachetă la Koln.

Pe acelaşi subiect

”Am văzut utilizarea abuzivă a armelor chimice şi am spus «bun, este necesar să transmitem un mesaj foarte clar»”.

Întrebată dacă forţele americane au un plan cu privire la felul în care să gestioneze viitoare atacuri, Howard a declarat că acestea sunt pregătite să răspundă în cazul în care alte opţiuni civile eşuează.

”Pe măsură ce conducerea civilă parcurge opţiunile pe care le are, în cazul în care alte opţiuni nu dau rezultate, atunci armate este invitată, în general, să facă ceva”.

Ea a refuzat să ofere vreun detaliu despre traiectoria rachetelor sau evaluarea militară americană a pagubelor provocate, însă s-a declarat convinsă că loviturile şi-au atins ţinta.

”Intenţia era să scoatem din joc aerodromul şi să eliminăm mijloacele de livrare a armelor chimice. Eu cred că acest lucru a fost îndeplinit”, a spus Howard, prima femeie amiral cu patru stele din istoria americană.

Ea a salutat acţiunea rapidă a comandanţilor şi echipajelor navelor USS Porter şi USS Ross, ca ripostă faţă de folosirea unor arme chimice de către regimul sirian.

Howard a declarat că integrarea atacurilor a fost ”fără cusur” şi a arătat capacitatea Marinei americane de a-şi proiecta puterea în întreaga lume.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Declaraţii SURPRINZĂTOARE despre atacul asupra bazei aeriene din Siria