Antena Meniu Search
x

Descoperire ÎNFIORĂTOARE pe o plajă. Arhelogii au rămas cu gura căscată

O femeie a făcut o descoperire macabră pe o plajă din Ţara Galilor. În timp ce se plimba liniştită pe plajă, a văzut ceva ciudat care ieşea din peretele vertical de pe ţărmul mării.

 Mandy Ewington a observat două tibii ieşind în afara unui perete. Când şi-a dat seama că era vorba de rămăşiţe umane, ea a pozat oasele, după care a trimis fotografiile unui arheolog.

Când a ajuns la faţa locului arheologul a fost uluit: "Mi-am dat seama că acesta era, de fapt, un mormânt. În timp, oasele picioarelor au ieşit în afara stâncilor erodate de vreme. Aceasta este o descoperire rară, acel mormant are cel puţin 800 de ani"

Arheologul Karl-James Langford a constatat că acea zonă stâncoasă din Monknash, din Ţara Galilor, a servit drept cimitir, în Evul Mediu, pentru călugării care aveau chilii aici. Se pare că oasele i-au aparţinut unui călugăr, care a trăit în jurul anilor 1200.

“Exista o comunitate religioasă nu departe de locul acesta. Oasele arată că persoana îngropată era un bărbat de aproximativ 20 de ani, care era în stare bună de sănătate cănd a murit.

Aş zice că e vorba de un călugăr care a trăit în jurul anilor 1200. Mă bazez pe datele obţinute prin excavaţiile arheologice din zona, pe adâncimea la care oasele au fost găsite şi pe istoria cunoscută a zonei”, spune arheologul.

sursă: stirile.rol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Descoperire ÎNFIORĂTOARE pe o plajă. Arhelogii au rămas cu gura căscată