Antena Meniu Search
x

Video Dezbatere Trump vs. Biden. Biden către Trump: "Tu eşti fraierul. Tu eşti ratatul". Trump: "Putin a invadat Ucraina din cauza incompetenţei lui Biden"

Alegeri SUA 2024. Preşedintele SUA, democratul Joe Biden, se confruntă cu contracandidatul său republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, în prima dezbatere televizată din această campanie electorală, foarte aşteptată, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutin. Primul îşi acuză rivalul că este dezechilibrat şi un pericol pentru democraţie, iar celălalt îşi acuză adversarul că este senil şi corupt. Dezbaterea este transmisă din Atlanta de CNN - transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 10:36

Surse de la Casa Albă a spus mai multor media americane că preşedintele democrat a fost examinat de medicul său săptămâna aceasta. Biden "este răcit", potrivit CBS News şi NBC. Donald Trump a refuzat să-şi ia angajamentul de a recunoaşte fără condiţii rezultatul prezidenţialelor americane din noiembrie. Întrebat dacă va recunoaşte rezultatul duelului său cu Joe Biden, candidatul republican s-a eschivat, răspunzând: "Dacă alegerile sunt corecte şi echitabile, absolut". Joe Biden şi Donald Trump au continuat să se insulte reciproc. Republicanul l-a acuzat pe preşedintele democrat că este "plătit de China".

Trump a dat vina pe Biden pentru războiul din Ucraina

"El este plătit de China, China ne ucide, ne distrugi ţara", a afirmat omul de afaceri republican. "Cei mai bogaţi plătesc doar 6% impozit pe venit", s-a plâns preşedintele american Joe Biden. "Peste 400.000 de dolari, vom creşte taxele pentru a proteja pe toată lumea în ţara noastră, acest lucru ne va permite să mergem mai departe cu securitatea socială", a anunţat el. Acuzat de Joe Biden că nu a "făcut nimic" pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, Donald Trump şi-a apărat palmaresul în fruntea Statelor Unite şi şi-a justificat în special ieşirea din Acordul de la Paris. A fost o afacere foarte proastă" pentru americani, potrivit lui Trump.

Vezi și

"El i-a încurajat pe aceşti oameni să meargă la Capitoliu. A stat în pe scaun Biroul Oval trei ore, trei ore, în timp ce vicepreşedintele său şi unii dintre colegi şi republicani i-au cerut să acţioneze pentru a pune capăt tuturor acelor lucruri", a denunţat Joe Biden pe tema atacului asupra Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie 2021. "În schimb, el i-a încurajat. Şi vrea să-i graţieze pe acei (insurgenţi) care au fost condamnaţi. (...) Iar acum, spune că dacă va pierde din nou, ar putea fi o baie de sânge", a afirmat preşedintele democrat. Preşedintele democrat Joe Biden l-a acuzat joi pe rivalul său republican Donald Trump că nu are nicio morală, în cursul unei dezbateri televizate în care cei doi au continuat să se insulte reciproc.

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă Statele Unite ar fi avut un "lider", i-a spus joi Donald Trump preşedintelui Joe Biden în cursul dezbaterii lor de la Atlanta. Candidatul republican a fost foarte critic faţă de miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a sprijini Kievul în războiul împotriva Moscovei. "Tu eşti fraierul, tu eşti ratatul", i-a spus Joe Biden lui Donald Trump joi, cu ocazia primei dezbateri televizate a prezidenţialelor din 2024. Biden s-a referit la comentarii atribuite fostului preşedinte republican despre soldaţii americani care au murit în luptă, pe care Donald Trump i-ar fi descris drept "nişte fraieri" şi "rataţi". Omul de afaceri s-a apărat joi, afirmând că este vorba despre a fost un citat "inventat".

Întrebat despre dreptul la avort, Donald Trump a afirmat că nu va "bloca" accesul la pilula de avort dacă va fi ales. În 2022, Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat decizia Roe v. Wade, care din 1973 garantase dreptul la avort femeilor americane din toată ţara. Joe Biden şi Donald Trump nu şi-au dat mâna în deschiderea acestei dezbateri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Dezbatere Trump vs. Biden. Biden către Trump: "Tu eşti fraierul. Tu eşti ratatul". Trump: "Putin a invadat Ucraina din cauza incompetenţei lui Biden"