Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Biden vs. Trump: Prima dezbatere prezidențială va avea loc joi. Unde şi cum se va desfăşura confruntarea dintre cei doi

Prima dezbatere electorală între Joe Biden şi Donald Trump va avea loc joi. Este pentru prima dată când o astfel de confruntare are loc între un preşedinte în exerciţiu şi un fost lider de la Casa Albă. Ambii candidaţi sunt conştienţi de miză şi se pregătesc intensiv cu echipele lor. 

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 08:53

Joe Biden şi Donald Trump s-au atacat încă din momentul în care au realizat că vor fi, din nou, contracandidaţi la preşedinţia Statelor Unite. În clipa de faţă, actualul lider de la Casa Albă este în avantaj. "Donald Trump a pierdut două dezbateri în fața mea în 2020. De atunci nu s-a prezentat la o dezbatere. Acum se comportă de parcă abia aşteaptă să facă asta, din nou. Bucură-mă, amice", a transmis Biden.

Specialiştii din domeniu ştiu cum a fost posibil ca Joe Biden să-i dea şah mat omului de afaceri. "Președintele Trump a fost criticat pe scară largă în prima dezbatere din 2020 pentru stilul său. Nu atât de mult pentru conţinutul argumentelor sale, ci doar pentru că a fost puțin abraziv și agresiv și nici măcar să nu-i permitea adversarului său să-şi prezinte propriile argumente, pe care oamenii ar fi vrut să le audă", explică Aaron Kall, expert în dezbateri prezidențiale.

În cele din urmă, Joe Biden a avut ultimul cuvânt. "De ce nu ai făcut-o în ultimii 25 de ani? Pentru că nu ai fost președinte care dă peste cap totul. Ai fost senator și apropo. Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut vreodată America, las-o baltă".

Vezi și

De această dată, însă, dezbaterea va avea loc după ce Joe Biden a comis, aproape săptămânal câte o gafă, care i-a determinat pe mulţi americani să-şi pună întrebarea dacă ar mai trebui să primească un nou mandat la Casa Albă. "Joe Biden nu ştie pe ce lume se află. Acum vom urmări. Va urmări cineva dezbaterea?", a spus Trump.

Totuşi, experţii în dezbateri prezidenţiale sunt de părere că actualul preşedinte al Statelor Unite s-ar putea descurca foarte bine, dar numai în anumite condiţii. "Având 81 de ani și existând posibilitatea să obţină un al doilea mandat, trebuie să demonstreze că este mai puternic în comparație cu Trump, că stăpâneşte informaţiile, că nu face greșeli de exprimare sau alte gafe", explică Aaron Kall, expert în dezbateri prezidențiale.

Dezbaterea care va avea loc în studiourile CNN din Atlanta este complet diferită de cele din anii trecuţi. De exemplu, nu va mai exista public în sală, pentru ca cei doi candidaţi să nu fie perturbaţi de comentariile acestora. Să nu uităm, totuşi, că unul a trecut de 80 de ani, iar celălalt se apropie vertiginos de această vârstă. În plus, Joe Biden şi Donald Trump vor avea alocat un anumit timp pentru fiecare răspuns, iar după ce îl vor epuiza, li se vor închide microfoanele. Aici, avantajul este de partea preşedintelui în exerciţiu, având în vedere că fostul lider de la Casa Albă este un tip foarte vocal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri externe » Biden vs. Trump: Prima dezbatere prezidențială va avea loc joi. Unde şi cum se va desfăşura confruntarea dintre cei doi