Antena Meniu Search
x

Transformare la 40 de ani! Dieta Fodmap și exercițiile fizice i-au ajutat să arate mai bine ca la 20 de ani (Foto)

Un cuplu din Georgia a reușit să se transforme spectaculos, la vârsta de 40 de ani, după ce au urmat un regim strict de exerciții fizice și dieta Fodmap.

Un cuplu din Georgia a reușit să se transforme spectaculos, la vârsta de 40 de ani, după ce au urmat un regim strict de exerciții fizice și dieta Fodmap.

Ally Trout, 42 de ani, blogger de fitness din Georgia, și soțul ei Kory, și-au transformat complet viața în ultimii doi ani, iar rezultatul este unul spectaculos: arată mai bine ca la 20 de ani.

Cei doi au început să se pregătească după programul de fitness Kayla Itsines Bikini Body Guide, iar acum lucrează împreună în fiecare duminică dimineață, scrie Daily Mail.

Pe acelaşi subiect
Dieta Foodmap i-a ajutat să arate ca la 20 de ani

Dieta Fodmap

Ally Trout a fost slabă toată viața ei, însă când a ajuns la 40 de ani a decis că este nevoie de o schimbare. În prezent, ea urmează dieta Fodmap, concepută la Universitatea Monash (Melbourne) de Peter Gibson și Susan Shepherd.

Dieta Fodmap, care reprezintă o soluție contra balonării, constipației, durerilor de stomac, presupune eliminarea unui anumit tip de glucide din alimentație și reintroducerea lor în mod progresiv. Este vorba de un anumit tip de glucide (zaharuri) numite glucide fermentabile cu lanț scurt. Sunt glucide pentru care nu avem un capital enzimatic suficient pentru digestia lor.

De cealaltă parte, soțul ei, Kory, are o dietă mult mai relaxată, el permițându-și din când în când să mănânce și junk-food.

Ce înseamnă Dieta Fodmap

Dieta Fodmap are două faze:

  • Prima fază (2-6 săptămâni): se renunță la alimentele foarte bogate în fructoză (fructe, miere, sucuri), lactoză (lactate), fructani (grâu, usturoi, ceapă, varză), galactani (fasole, linte, soia), polioli (sorbitol, manitol, xilitol, maltitol, unele fructe cum sunt cireșe, nectarine, piersici, caise, pere, prune, mango). Acestea vor fi înlocuite cu iaurt sau lapte fermentat, brânză maturată, mandarine.
  • În a doua fază, se reintroduc treptat și în cantități mici alimentele interzise în prima fază, astfel încât să fie depistate cele are determină reapariția simptomelor digestive. 

Avantajele Diete Fodmap

Dieta Fodmap permite revenirea treptată la o alimentație normală, depistarea și eliminarea acelor alimente provocatoare de tulburări degestive. Astfel, dieta Fodmap vine în ajutorul multor persoane: a celor care au o problemă de intoleranță la gluten, dar cărora nu li s-a confirmat diagnosticul, a celor care suferă de sindorumul de intestin iritabil etc.

Nu trebuie omise și inconvenientele. Această dietă poate conduce la o scădere a nivelului de calciu și a bifidobacteriilor intestinale. Totuși, aceste scăderi sunt temporare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Transformare la 40 de ani! Dieta Fodmap și exercițiile fizice i-au ajutat să arate mai bine ca la 20 de ani (Foto)