Antena Meniu Search
x

Video Disperare: Un tată surprins în timp ce bate cu o piatră în dârâmâturi sperând că va primi un semn de viață de sub ruine

Imagini sfâșietoare după catastrofa naturală care a lovit Turcia și Siria, în dimineața zilei de luni. Sunt mai bine de 100 de ore de la tragedie, iar șansele ca oamenii să mai fie găsiți în viață sub dărâmături scad odată cu trecerea timpului.

de Monica Palade

la 10.02.2023, 13:45

Vezi și

Iar disperarea celor dragi este răvășitoare. Un tată îngrijorat și îngrozit că și-ar putea pierde copiii pentru totdeauna a fost surprins în timp ce încerca să le dea un semn acestora, în speranța că la rândul lor îl vor auzi și vor striga de sub dărâmături.

O ultimă sepranță că mai sunt în viață. Iar imaginea este plină de încărcătură emoțională. Și salvatorii sunt în aceeași situație. Se scurg secundele, minutele, orele și zilele încet în zonele afectate de cutremure. Iar lupta pentru viețile celor aflați sub dărâmături este dramatică. Liniștea de mormânt după strigătul speranței: „Ne aude cineva?” sapă răni adânci în sufletele savatorilor.

Bilanțul morților în continuă creștere

Bilanţul cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la aproape 22.000 de morţi, la peste 100 de ore după primul şi cel mai puternic seism, care a îngenuncheat două ţări şi a mobilizat o lume. Experții avertizează că sunt din ce în ce mai puține șanse ca printre dărâmături să fie găsiți oameni în viață. Dar salvatorii nu vor să renunţe, chiar dacă sunt epuizaţi, după ce au lucrat neîncetat de atâta vreme. Trăiesc cu speranţa că de acolo, de dincolo de ruine, îi mai aude cineva. Misiunile de salvare continuă, dar cu fiecare oră care trece, creşte bilanţul victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Disperare: Un tată surprins în timp ce bate cu o piatră în dârâmâturi sperând că va primi un semn de viață de sub ruine