Antena Meniu Search
x

Foto Singuri pe lume, 16 bebeluși salvați dintre ruine, în Turcia, au ajuns la Ankara cu avionul lui Erdogan. "Ne-au dat puțină speranță"

Cutremure în Turcia și Siria. Au trecut mai bine de 72 de ore de la dezastrul care a îngenuncheat două ţări şi a mobilizat o lume întreagă. Șaisprezece bebeluși găsiți singuri în urma dezastrului au fost transportați în siguranță în capitala Turciei, Ankara, la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit Sky News.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 21:58

Bebelușii care au fost găsiți singuri în urma cutremurului care a făcut mii de victime în Turcia și Siria au fost transportați cu avionul în capitala turcă, Ankara. Imaginile emoționante au fost postate pe conturile guvernamentale de Twitter. 16 bebeluși au fost văzuți în brațele salvatorilor, la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

16 bebeluși salvați după cutremur, transportați cu avionul lui Erdogan

Ministrul turc al familiilor, Derya Yanik, a declarat că micuții au fost transportați în siguranță din orașul Kahramanmara și că sunt într-o stare de sănătate „foarte bună”, relatează Mediafax. Prima doamnă, Emine Erdogan, a postat, de asemenea, pe Twitter imagini cu bebelușii aflați la bordul avionului prezidențial. Ea a scris că sunt „pe mâini sigure” și că „ne-au reînnoit puțin speranțele”. Ziarul turc Daily Sabah a relatat că bebelușii au fost duși la spitalul orașului Etlik pentru tratament.

Echipe de salvare din întreaga lume au călătorit în ambele țări pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8 de luni. Serdar Ozsoy, un fotojurnalist, a declarat pentru Arab News: „Prima zi a fost critică pentru a găsi supraviețuitori sub clădirile prăbușite. Dar acum șansele de a salva oameni se diminuează, în afară de cazurile miraculoase”.

Bilanțul cutremurelor: peste 20.000 de morți

Președintele Erdogan a declarat că 13 milioane din cei 85 de milioane de locuitori ai țării au fost afectați și a declarat stare de urgență în 10 provincii. Peste 20.000 de persoane din Turcia și Siria au murit. Președintele Turciei a recunoscut că au existat „deficiențe” în răspunsul țării sale la cutremur, dând vina pe condițiile de iarnă și pe pagubele produse la aeroportul Hatay.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Singuri pe lume, 16 bebeluși salvați dintre ruine, în Turcia, au ajuns la Ankara cu avionul lui Erdogan. "Ne-au dat puțină speranță"