Video

Doi copii au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA: ''Vom face asta ca în GTA''

De Redactia Observator.
Publicat: 04.06.2021, 10:42.
Actualizat: 04.06.2021, 10:43

Poliţiştii din Volusia, Florida, au împușcat marți seară o fetiță de 14 ani, după ce ea și un băiat de 12 ani au fugit dintr-un centru de plasament şi au pătruns ilegal într-o casă. Acolo au găsit mai multe arme, ca mai apoi să deschidă focul asupra oamenilor legii, conform spuselor șerifului Mike Chitwood.

Doi copii de 12 și 14 ani au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA

Doi copii de 12 și 14 ani au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA

Shutterstock

Fata a fost împușcată în abdomen și în braț și este în stare stabilă, în timp ce băiatul s-a predat și nu a fost rănit, a declarat biroul șerifului. De asemenea, au fost lansate videoclipuri care arătau imagini de la camerele de corp ale poliţiştilor, dar și cele surprinse de un elicopter ce survola zona. Cei doi copii riscă acuzații de tentativă de omor asupra unor ofițeri și jaf armat, după ce au furat un AK-47 și o pușcă și au deschis focul.

Conform informaţiilor, băiatul a recunoscut fapta şi le-a spus anchetatorilor că i-au văzut pe oamenii legii în afara casei, moment în care fata a spus: ''Vom face asta ca în GTA'', referindu-se la jocul video ''Grand Theft Auto'. Se pare că poliţiştii chiar au încercat să introducă un telefon în casă pentru a încerca să comunice cu cei doi, însă fără succes.

Imaginile de pe camere arată cum ofițerii se apropie de casă. În tot acest timp, fata ținea în mână o armă. Șeriful Mike Chitwood a declarat: ''La ora 8:28, unul dintre oamenii mei care a ajuns primul la fața locului, sergentul Donnie Maxwell, a fost vizat de mai multe focuri de armă, însă el nu a tras înapoi. La ora 8:31, unul dintre echipaje a anunțat că cei doi copii trag focuri de armă''.

Citește și:

Cei doi minori au mai fost violenţi şi în trecut

Băiatul este în plasament din 2017, potrivit șerifului. El nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru două amenințări făcute la școală anul acesta, odată amenințând că va arunca o cărămidă spre un administrator și cinci zile mai târziu amenințând că va ucide un student. În ceea ce o priveşte pe fată, se pare că aceasta a dat foc unui lot împădurit, aflat chiar în apropierea mai multor case.

Departamentul de aplicare a legii din Florida investighează utilizarea forței de către ofițeri la cererea Biroului șerifului din Volusia, potrivit purtătorului de cuvânt al FDLE, Gretl Plessinger.
FDLE va examina cu atenţie cele întâmplate, va elabora temporală și apoi va furniza informații avocatului de stat, care va decide dacă utilizarea forței a fost justificată, conform CNN.

"Oamenii legii au făcut tot ce au putut în această seară pentru a dezarma și aproape că și-au pierdut viața în fața unui copil de 12 ani și a unui copil de 14 ani. Dacă nu ar fi fost pregătirea și atenţia lor cineva ar fi ajuns să moară."

Şeriful a declarat că înţelege situaţia deficitară din unele centre de plasament, printre care și cel din care proveneau cei doi minori. De foarte multe ori, autorităţile statului nu au suficiente resurse pentru a reuşi să îi educe cum trebuie pe cei care au nevoie de asistenţă specială.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.