Antena Meniu Search
x

Video Doi copii au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA: ''Vom face asta ca în GTA''

Poliţiştii din Volusia, Florida, au împușcat marți seară o fetiță de 14 ani, după ce ea și un băiat de 12 ani au fugit dintr-un centru de plasament şi au pătruns ilegal într-o casă. Acolo au găsit mai multe arme, ca mai apoi să deschidă focul asupra oamenilor legii, conform spuselor șerifului Mike Chitwood.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 10:43

Doi copii de 12 și 14 ani au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA
Doi copii de 12 și 14 ani au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA - Shutterstock

Fata a fost împușcată în abdomen și în braț și este în stare stabilă, în timp ce băiatul s-a predat și nu a fost rănit, a declarat biroul șerifului. De asemenea, au fost lansate videoclipuri care arătau imagini de la camerele de corp ale poliţiştilor, dar și cele surprinse de un elicopter ce survola zona. Cei doi copii riscă acuzații de tentativă de omor asupra unor ofițeri și jaf armat, după ce au furat un AK-47 și o pușcă și au deschis focul. 

Conform informaţiilor, băiatul a recunoscut fapta şi le-a spus anchetatorilor că i-au văzut pe oamenii legii în afara casei, moment în care fata a spus: ''Vom face asta ca în GTA'', referindu-se la jocul video ''Grand Theft Auto'. Se pare că poliţiştii chiar au încercat să introducă un telefon în casă pentru a încerca să comunice cu cei doi, însă fără succes.

Imaginile de pe camere arată cum ofițerii se apropie de casă. În tot acest timp, fata ținea în mână o armă. Șeriful Mike Chitwood a declarat: ''La ora 8:28, unul dintre oamenii mei care a ajuns primul la fața locului, sergentul Donnie Maxwell, a fost vizat de mai multe focuri de armă, însă el nu a tras înapoi. La ora 8:31, unul dintre echipaje a anunțat că cei doi copii trag focuri de armă''.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi minori au mai fost violenţi şi în trecut

Băiatul este în plasament din 2017, potrivit șerifului. El nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru două amenințări făcute la școală anul acesta, odată amenințând că va arunca o cărămidă spre un administrator și cinci zile mai târziu amenințând că va ucide un student. În ceea ce o priveşte pe fată, se pare că aceasta a dat foc unui lot împădurit, aflat chiar în apropierea mai multor case. 

Departamentul de aplicare a legii din Florida investighează utilizarea forței de către ofițeri la cererea Biroului șerifului din Volusia, potrivit purtătorului de cuvânt al FDLE, Gretl Plessinger.

FDLE va examina cu atenţie cele întâmplate, va elabora temporală și apoi va furniza informații avocatului de stat, care va decide dacă utilizarea forței a fost justificată, conform CNN

"Oamenii legii au făcut tot ce au putut în această seară pentru a dezarma și aproape că și-au pierdut viața în fața unui copil de 12 ani și a unui copil de 14 ani. Dacă nu ar fi fost pregătirea și atenţia lor cineva ar fi ajuns să moară."

Şeriful a declarat că înţelege situaţia deficitară din unele centre de plasament, printre care și cel din care proveneau cei doi minori. De foarte multe ori, autorităţile statului nu au suficiente resurse pentru a reuşi să îi educe cum trebuie pe cei care au nevoie de asistenţă specială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Doi copii au furat arme şi au tras în poliţişti, după ce au fugit dintr-un centru de plasament, în SUA: ''Vom face asta ca în GTA''