Antena Meniu Search
x

Doi puşcaşi din Marina SUA, declaraţi decedaţi. Au fost daţi dispăruţi în timpul unui raid în apropiere de Yemen

Doi puşcaşi marini americani care au dispărut în Golful Aden la începutul acestei luni, în timpul unui raid asupra unei nave care transporta arme iraniene, nu au fost localizaţi în urma unei căutări amănunţite, iar statutul lor a fost schimbat în cel de decedaţi, au declarat duminică oficiali militari, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 15:49

Doi puşcaşi din Marina SUA, declaraţi decedaţi. Au fost daţi dispăruţi în timpul unui raid în apropiere de Yemen
Doi puşcaşi din Marina SUA, declaraţi decedaţi. Au fost daţi dispăruţi în timpul unui raid în apropiere de Yemen - Profimedia

Puşcaşii marini au fost daţi dispăruţi după ce au urcat la bordul navei în cadrul unei operaţiuni desfăşurate la 11 ianuarie în apropierea coastelor Somaliei, a anunţat Comandamentul Central al SUA pe X.

Doi puşcaşi din trupele SEAL, declaraţi decedaţi

"Plângem pierderea celor doi luptători din Naval Special Warfare şi vom onora pentru totdeauna sacrificiul şi exemplul lor. Rugăciunile noastre sunt alături de familiile SEAL, de prietenii lor, de Marina SUA şi de întreaga comunitate de operaţiuni speciale în aceste momente", a declarat comandantul CENTCOM, generalul Michael Erik Kurilla.

O operaţiune comună desfăşurată de Statele Unite, Spania şi Japonia a verificat peste 21.000 de mile pătrate de ocean în căutarea puşcaşilor marini dispăruţi, a precizat CENTCOM în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Această misiune a devenit acum o operaţiune de recuperare, a precizat CENTCOM.

Statele Unite au efectuat o serie de lovituri împotriva unor ţinte Houthi ca răspuns la atacurile Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roşie, care au perturbat comerţul global şi au ridicat temeri privind blocajele în aprovizionare.

Forţele Comandamentului Central al SUA au lovit sâmbătă o rachetă anti-navă Houthi care era îndreptată spre Golful Aden şi era pregătită pentru lansare, a declarat armata americană.

Rebelii houthi, care controlează cele mai populate regiuni din Yemen, au afirmat că atacurile lor asupra navelor comerciale au ca scop sprijinirea palestinienilor în războiul Israelului din Gaza.

Mişcarea Houthi a promis că va continua atacurile în ciuda loviturilor de săptămâna trecută împotriva radarelor şi a capacităţilor de rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Doi puşcaşi din Marina SUA, declaraţi decedaţi. Au fost daţi dispăruţi în timpul unui raid în apropiere de Yemen