Antena Meniu Search
x

Doi soldați americani, care luptau alături de ucraineni, a fost dați dispăruți. Familiile se tem că au fost capturați de ruși

Doi foști soldați americani, care luptă alături de forțele ucrainene în Harkov, au fost dați dispăruți de aproape o săptămână și există temeri că ar fi fost capturați de forțele ruse, potrivit familiilor lor, citate de CNN.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 11:26

Doi soldați americani, care luptau alături de ucraineni, a fost dați dispăruți. Familiile se tem că au fost capturați de ruși
Doi soldați americani, care luptau alături de ucraineni, a fost dați dispăruți. Familiile se tem că au fost capturați de ruși

Alexander John-Robert Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, și Andy Tai Ngoc Huynh, de 27 de ani, din Hartselle, Alabama s-au alăturat trupelor ucrainene, în urma apelului lui Volodimir Zelenski. Însă, cei doi americani au fost dați dispăruți de aproape o săptămână.

Unitatea lor lupta sub comanda Brigăzii 92, pe 9 iunie, lângă orașul Izbytske. Drueke și Huynh au dispărut în timpul luptei, iar misiunile ulterioare de căutare au rămas fără rezultat. A doua zi, propaganda rusă susținea pe Telegram că doi americani au fost capturați lângă Harkov. „A fost un haos absolut”, a transmis o sursă apropiată de cei doi.

Bunny Drueke, mama unuia dintre soldați. a declarat pentru CNN că "cei doi ar fi fost lua'i prizonieri de către ruși, dar informația nu a fost confirmată". Femeia a transmis că ambasada SUA din Ucraina nu a reușit să verifice situația celor doi. 

"Nu au putut să verifice dacă fiul meu a ajuns pe mâinile rușilor. Tot ce pot confirma este că, în acest moment, este dat dispărut", a declarat Bunnu Drueke. 

Pe acelaşi subiect

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat miercuri că „s-au luat la cunoştinţă rapoartele neconfirmate despre doi cetăţeni americani capturaţi în Ucraina. Monitorizăm îndeaproape situația și suntem în contact cu autoritățile ucrainene. Din motive de confidențialitate, nu vom face alte comentarii”.

Casa Albă a declarat miercuri că nu poate confirma informațiile privind soarta celor doi cetățeni americani, totuși, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că „dacă este adevărat, vom face tot ce putem pentru a-i duce acasă în siguranță”.

Ultima oară când familiile au vorbit cu Drueke și Huynh a fost pe 8 iunie, când cei doi au anunțat că nu mai pot fi contactați în următoarele zile, urmând să meargă într-o misiune specială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi soldați americani, care luptau alături de ucraineni, a fost dați dispăruți. Familiile se tem că au fost capturați de ruși