Antena Meniu Search
x

Video Ucraina luptă, Rusia petrece. Ziua naţională a ruşilor, sărbătorită fără realizări pe front. În Herson, separatiştii au emis primele paşapoarte ruseşti

De ziua naţională a Rusiei, armata bate pasul pe loc în Donbas şi pierde teren în sud la Herson. La Moscova, Putin a dat premii de excelenţă unor artişti şi oameni de ştiinţă. "Cadoul" pentru populaţie a fost deschiderea a 15 restaurante care copiază stilul lanţului McDonalds, retras din Rusia după ce a început războiul. În Ucraina continuă vizitele oficialilor europeni. Continuă şi luptele.   

de Redactia Observator

la 12.06.2022, 20:12

Ziua naţională a ruşilor, sărbătorită fără realizări pe front
Ziua naţională a ruşilor, sărbătorită fără realizări pe front

În Severodoneţk se dau lupte pentru fiecare stradă. Ruşii au bombardat din nou centrala chimică din oraş, Azot, unde s-ar ascunde şi cel puţin 300 de civili. 

Leonid Pasechnick, şef auto-proclamată Republică Populară Luhans: Batalioane ale soldaţiilor ucraineni naţionalişti încă rămân în zona industrială din jurul fabricii Azot, de unde lansează atacuri în oraş.

Bătălii intense se dau şi în oraşul vecin Lisichansk. 

Zelenski este convins că traiectoria războiului se va schimba când vin armele din Vest. O primă tranşă de blindate Gepard va ajunge din Germania în 22 iunie. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Rusia spera să captureze Donbas-ul până la începutul lunii mai.  În total, 32.000 de suflete pierdute de armata rusă. Pentru ce? Ce ai obţinut, Rusia?

În acest maraton, suntem alături cu Uniunea Europeană, în aceaşi echipă.

Decizie privind aderarea Ucrainei la UE

Ursula von Der Leyen a anunţat în vizita la Kiev că până la finalul săptămânii viitoare va fi luată o decizie privind aderarea în Uniunea Europeană. În capitala Ucrainei ar urma să ajungă înainte de summitul G7 din 26-28 iunie şi cancelarul german Scholz şi preşedintele francez Macron. Printre altele, ar putea stabili detaliile pentru transportul grânelor în Marea Neagră. 

În acelaşi timp, deminarea apelor de pe litoralul ucrainean e o prioritate. Ieri un bărbat a murit după ce a explodat o mină în timp ce înota lângă plaja din Odessa. 

În Herson, separatiştii pro-ruşi au sărbătorit Ziua Naţională a Rusiei. Ocazie numai bună pentru emiterea primelor paşapoarte ruseşti în oraşul-port, dar şi la Melitopol. 

Yevgeny Balitskiy, şef regional Zaporojie: Cu mândrie în inimă, felicit pe toată lumea care a devenit cetăţean al acestei vaste, măreţe şi corecte naţiuni. 

La Kremlin, Vladimir Putin a acordat premii pentru excelenţă în cultură, artă, ştiinţă şi tehnologie. Cu acest prilej, au fost redeschise şi 15 dintre cele 280 de restaurante McDonalds, însă cu o siglă nouă, fără legătură cu brandul american. Sărbătoarea se va încheia în această seară cu focuri de artificii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ucraina luptă, Rusia petrece. Ziua naţională a ruşilor, sărbătorită fără realizări pe front. În Herson, separatiştii au emis primele paşapoarte ruseşti