Antena Meniu Search
x

Doi tovarăşi şi prieteni: Fidel Castro şi Nicolae Ceauşescu

Fidel Castro a fost un apropiat al lui Nicolae Ceauşescu. Cei doi s-au vizitat reciproc, la Bucureşti şi la Havana, de mai multe ori.

Fidel Castro a fost un apropiat al lui Nicolae Ceauşescu. Cei doi s-au vizitat reciproc, la Bucureşti şi la Havana, de mai multe ori.

Fidel Castro l-a vizitat pe prietenul său, Nicolae Ceauşescu, în mai 1972, pe când cei doi se bucurau de o putere deplină, neştirbită de sănătate sau de capriciile istoriei. Fidel a fost primit de Ceauşescu cu toate onorurile rezervate unui lider comunist.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pentru venirea lui El Lider Maximo, cârmaciul de pe Dâmboviţa i-a mobilizat pe bucureşteni, care au mimat entuziasmul pe tot traseul celor doi tovarăşi. Ajunşi la sediul CC al PCR, Nicolae Ceauşescu şi Fidel Castro şi-au împărtăşit din experienţa revoluţionară, şi în buna tradiţie tovărăşească, oaspetele cubanez a fost şi decorat. Dictatorul român i-a dat Steaua Republicii Socialiste România, iar liderul cubanez i-a mulţumit în numele partidului comunist din ţara sa.

Cei doi lideri i-au salutat apoi din balconul CC pe alţi câţiva bucureşteni, scăpaţi mai devreme de la muncă, cu speranţa că discursurile celor doi nu-i vor ţine acolo vor ţine cu orele. Cum în 1972 războiul din Vietnam era pe sfârşite, întâlnirea oficială dintre Castro şi Ceauşescu s-a terminat cu un mesaj mobilizator transmis comuniştilor de la Hanoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi tovarăşi şi prieteni: Fidel Castro şi Nicolae Ceauşescu