Antena Meniu Search
x

Donald Trump pledează nevinovat la acuzaţiile de complot în cazul revoltei de la Capitoliu. Fostul preşedinte: "Este o zi tristă pentru America"

Trump pledează nevinovat, la Washington, după acuzația de complot în cazul revoltei de la Capitoliu de după alegerile din 2020. În cel mai grav cap de acuzare, fostul şef de stat riscă 20 de ani de închisoare. Procurorii nu au cerut arestarea sa, iar Trump va aștepta desfășurarea procesului în libertate.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 09:20

Vezi și

Fostul preşedinte american s-a prezentat în faţa magistraţilor din Washington, într-o instanţă aflată la doi paşi de Capitoliu, scena revoluţiei din 6 ianuarie a suporterilor pro Trump. Motiv pentru care măsurile de securitate din capitala Statelor Unite au fost sporite.

Trist, dar încrezător. Aşa a ieşit fostul preşedinte american din sala de judecată, după ce tocmai a pledat nevinovat în faţa judecătorilor. Înscris în cursa prezidenţială din 2024, a catalogat inculparea sa drept un caz de persecutare a unui adversar politic.

Donald Trump: Aceasta este o zi foarte tristă pentru America. Și a fost, de asemenea, foarte trist să conduc prin Washington D.C. și să văd mizeria și degradarea și toate clădirile și zidurile sparte și graffiti-urile. Acesta nu este locul din care am plecat. Este foarte trist să-l văd aşa. Când te uiți la ceea ce se întâmplă, îţi dai seama că aceasta este o persecuție a unui adversar politic. Acest lucru nu trebuia să se întâmple niciodată în America. 

Donald Trump a fost inculpat pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din SUA. Este acuzat de "complot împotriva statului american", cea mai gravă acuzaţie care i-a fost adusă fostului preşedinte american.

Pe acelaşi subiect

Trump, acuzat de "complot împotriva statului american"

Andreea Maierean, conferențiar universitar Științe Politice, Universitatea Wilkes, Pennsylvania: În noiembrie 2020, atunci când a fost anunţat rezultatul alegerilor din acel moment, pentru următoarele două luni Donald Trump a încercat cu toate puterile să lupte împotriva rezultatului oficial. A încercat deliberat să răstoarne rezultatele, a minţit în mod constant. A încercat să impună electori falşi. A pus presiune asupra lui Mike Pence, vicepreşedinte la momentul respectiv, să recunoască un rezultat fals. 

În schimb, fostul vicepreşedinte al lui Trump ar fi ajuns la o înţelegere cu procurorii pentru a furniza mai multe date în schimbul graţierii. Mike Pence, ar putea deveni astfel martorul-cheie în acest al treilea proces intentat fostului lider de la Casa Albă.

Mike Pence, fost vicepreședinte, candidat republican la președinție: Sunt convins că oricine se consideră deasupra Constituției nu ar trebui să fie vreodată președinte al Statelor Unite. Și oricine cere altcuiva să nu se supună Constituției, nu ar trebui să mai fie niciodată președinte al Statelor Unite.

Toată zona a fost împânzită de poliţişti şi de agenţi de securitate. Mai mulţi protestatari s-au adunat în fața tribunalului federal din Washington, D.C. fie pentru a-l lăuda, fie pentru a-l condamna pe Donald Trump.

În timp ce Trump se afla în faţa instanţei, preşedintele Joe Biden s-a relaxat pe plajă şi s-a plimbat cu bicicleta în timp ce se află în vacaţa sa din Delaware. Trump a mai fost pus sub acuzare pentru că a luat acasă dosare secrete, după plecarea de la Casa Albă, şi pentru falsificarea documentelor de afaceri. Potrivit Constituţiei, el poate fi preşedinte chiar şi dacă este condamnat. Următoarea audiere în instanță va avea loc pe 28 august, dar republicanul nu va fi obligat să participe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Donald Trump pledează nevinovat la acuzaţiile de complot în cazul revoltei de la Capitoliu. Fostul preşedinte: "Este o zi tristă pentru America"