Antena Meniu Search
x

Donald Trump: Risc 561 de ani de închisoare

Fostul președinte american Donald Trump le-a spus miercuri susținătorilor săi într-un e-mail că ar putea risca până la 561 de ani de închisoare după ce Departamentul de Justiție l-a inculpat pentru pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 11:28

Donald Trump: Risc 561 de ani de închisoare
Donald Trump - Getty Images

Donald Trump a fost inculpat marţi pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, cea mai gravă acuzaţie care i-a fost adusă fostului preşedinte care a mai fost deja urmărit penal de două ori. Principalul favorit republican pentru alegerile de anul viitor este acuzat de "complot împotriva statului american", obstrucţionarea unei proceduri oficiale şi atingere adusă drepturilor electorale după o anchetă supravegheată de procurorul special Jack Smith.

Potrivit site-ului The Hill, Donald Trump le-a trimis miercuri donatorilor săi un e-mail pentru strângeri de fonduri în care le-a spus că riscă 561 de ani de închisoare. 

"Având în vedere că justiţia coruptă a coruptului Joe (n.r. Biden) l-a inculpat ilegal încă o dată pe subsemnatul, rapoartele arată că m-aș putea confrunta cu 561 de ani de închisoare din cauza vânătorii de vrăjitoare duse de stânga (n.r.democraţi)", le-a transmis Donald Trump susţinătorilor săi. 

În realitate, explică The Hill, inculpații sunt rareori condamnați cu pedeapsa maximă pentru toate infracțiunile de care sunt găsiţi vinovaţi, iar termenele pentru diferite infracțiuni pot fi executate consecutiv, reducând timpul total petrecut de inculpat în închisoare.

Pe acelaşi subiect

Care sunt toate dosarele lui Donald Trump

Trump se confruntă cu patru capete de acuzare în ancheta procurorului special Jack Smith cu privire la evenimentele din 6 ianuarie 2021 și alte încercări pentru a-l menține la putere după ce a pierdut alegerile în fața președintelui Joe Biden.

Pe lângă asta, fostul președinte se confruntă şi cu o mulţime de alte probleme juridice după ce a fost inculpat în legătură cu 40 de capete de acuzare pentru manipulare de documente secrete la reşedinţa sa din Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă - inclusiv în baza Legii Spionajului. În paralel, Donald Trump a fost pus sub acuzare în statul New York pentru 34 de fapte penale de falsificare a unor registre de afaceri.

Avocatul principal de atunci al lui Donald Trump, Michael Cohen, a plătit-o pe actriţa porno Stormy Daniels pentru a nu vorbi cu presa iar fostul lider de la Casa Albă i-a dat banii înpoi după alegerile din 2016. Rechizitoriul detaliază înregistrări false în registrul de afaceri al Organizației Trump și cecuri de plată emise către Cohen în 2017 despre care procurorii spun că au fost înregistrate în mod fals ca plăți pentru servicii juridice.

Potrivit Constituţiei SUA, Donald Trump poate fi preşedinte chiar şi dacă este condamnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Donald Trump: Risc 561 de ani de închisoare