Antena Meniu Search
x

Donald Trump îndeamnă membrii G7 să reprimească Rusia

Donald Trump a lansat un îndemn celorlalţi lideri din G7 ca să reprimească Rusia. Declaraţia Preşedintelui SUA a fost făcută chiar la plecarea către summitul Grupului celor 7 ţări puternic industrializate, în Canada.

Donad Trump şi Vladimir Putin la forumul APEC din Vietnam
Donald Trump şi Vladimir Putin îşi strâng mâinile la Forumul Economic Asia-Pacific, în Vietnam (noiembrie 2017) - Abaca Press via Hepta

Donald Trump a lansat un îndemn celorlalţi lideri din G7 ca să reprimească Rusia. Declaraţia Preşedintelui SUA a fost făcută chiar la plecarea către summitul Grupului celor 7 ţări puternic industrializate, în Canada. "Ei au expulzat Rusia, ar trebui să reintegreze Rusia", a spus liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a dat de înţeles reporterilor că doreşte ca G7 să redevină G8, cu Rusia printre membri.

"De ce avem o întâlnire fără Rusia? Aş recomanda şi depinde de ei, dar Rusia ar trebui să participe la întânire. Ar trebui să lase Rusia să revină, pentru că ar trebui ca Rusia să fie la masa negocierilor", a declarat Preşedintele SUA la plecarea în Canada.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Summitul G7 are loc în acest an la Malbaie, Quebec. Rusia a fost suspendată din G8 în urma conflictului din Ucraina, după ce a anexat Crimeea, iar grupul ţărilor puternic industrializate a fost redenumit G7.

Ultimul summit G8 a avut loc în anul 2013, când Rusia a fost reprezentată de Vladimir Putin.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Donald Trump îndeamnă membrii G7 să reprimească Rusia