Antena Meniu Search
x

Foto Drama unei mame căreia medicii i-au spus că ”e prea tânără să aibă cancer”. Beth a murit la cinci zile după ce a împlinit 42 de ani

O mamă din Marea Britanie, care a militat pentru creșterea gradului de conștientizare în legătură cu cancerul intestinal, s-a stins la cinci zile după ce a împlinit 42 de ani. Drama este cu atât mai mare cu cât, inițial, medicii i-au spus că e prea tânără să aibă cancer, dar analizele au scos la iveală că boala era deja în stare extrem de avansată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.07.2021, 18:52

Beth Purvis, din Essex, a fost diagnosticată greșit de medici care i-au spus că este „prea tânără pentru cancer” și „nu are de ce să-și facă griji”, când a început să aibă primele simptome, în 2016.

Femeia, mamă pentru doi copii, a aflat după mai multe analize că, de fapt, are cancer intestinal în stadiul patru, după ce a început să piardă mult sânge când mergea la toaletă.

În timpul pandemiei Covid-19, ea a dezvăluit că celulele canceroase s-au răspândit în creier, iar luni familia ei a dezvăluit pe rețelele de socializare că Beth a murit la doar cinci zile după împlinirea a 42 de ani, scrie Daily Mail.

Declarația, care a fost distribuită pe paginile sale de Instagram și Twitter de la @BowelWarrior, în care și-a documentat bătălia cu boala, scrie: „Cu mare tristețe vă anunțăm că Beth a murit la primele ore ale zilei de sâmbătă. Era liniștită, confortabilă și înconjurată de familie. Ea a apreciat tot sprijinul dvs., vă mulțumim”.

Pe acelaşi subiect

Medicii i-au spus inițial că e prea tânără să sufere de cancer

Beth a murit în brațele soțului ei, Richard, pe care l-a descris drept „dragostea vieții ei”, ale fiului ei Joe, de 13 ani, și fiicei sale Abi, de 11 ani. 

Toți care îi cunoșteau lupta împotriva cancerului au fost devastați la aflarea veștii și au transmis condoleanțe familiei.

Beth a fost diagnosticată cu cancer intestinal la doi ani și jumătate după ce a mers pentru prima dată la medic cu simptome îngrijorătoare legate de constipația crescută și pierderea de sânge. Medicii au crezut că este vorba de un colon iritabil, apoi de un prolaps rectal când, de fapt, era cancer intestinal în stadiul patru, cel mai agresiv tip cu cele mai mici șanse de supraviețuire.

„Din păcate, în tot acest timp, toată lumea mi-a spus că sunt prea tânără pentru a fi cancer. Mi s-a spus că sunt „mult prea tânără pentru asta”, povestea ea, în 2018.

Cancerul s-a răspândit la plămâni și la creier

După numeroase operații și ședințe de chimioterapie, medicii i-au găsit celule canceroase la plămâni, apoi la creier.

La începutul acestei luni, ea a anunțat că boala s-a răspândit în creier și a început să încerce să strângă fonduri pentru a plăti tratamentul.

Pe pagina ei de strângere de fonduri, ea a scris: „Trebuie să fiu sigură că am făcut totul pentru a fi acolo cât mai mult timp posibil pentru copiii mei. Nu au cerut să fie aduși în această lume, eu am ales să îi aduc în această lume și le datorez să fac tot posibilul pentru ei și să fiu acolo pentru ei cât mai mult posibil”. 

Simptomele cancerului intestinal

Cancerul intestinal sau colorectal este unul dintre cele mai letale tipuri de cancer. Pacienții au doar șapte la sută șanse să supraviețuiască cinci ani dacă sunt diagnosticați cu cancer în stadiul patru. În comparație, procentul este de 97% pentru cei aflați în primul stadiu de boală.

Simptomele includ sângerări, sânge în scaune, o modificare a obiceiurilor intestinale, pierderea in greutate inexplicabilă și dureri abdominale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Drama unei mame căreia medicii i-au spus că ”e prea tânără să aibă cancer”. Beth a murit la cinci zile după ce a împlinit 42 de ani