Antena Meniu Search
x

Galerie foto O femeie din Anglia și-a ascuns semnul de pe unghie ani întregi, din rușine, doar pentru a descoperi că are cancer

Alana Severs, o femeie de 36 de ani din Anglia, a primit o nouă șansă la viață după ce a citit un articol din revista Cosmopolitan și a descoperit că linia bizară de pe o unghie, pe care o ascundea constant cu ojă, este de fapt o tumoare malignă. Femeia a mers la spital la scurt timp, iar unghia canceroasă i-a fost extirpată, o intervenție fără de care tumoarea s-ar fi putut extinde în tot corpul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.06.2021, 14:55

Potrivit Mirror Online, Alana Severs a ignorat micul semn de pe una dintre unghii timp de trei ani, acoperindu-l constant cu ojă roșie, doar pe a afla cu oroare că ar putea suferi de o formă de cancer. Totul, după ce a citit un articol din faimoasa revistă Cosmopolitan. Panicată, femeia l-a sunat a doua zi pe medicul ei generalist, care nu a stat pe gânduri și a trimis-o la o investigație amănunțită. Iar rezultatele biopsiei a fost cât se poate de clare - suferea de melanom malign.

"Pentru că era doar o linie mică nu am băgat-o în seamă și întodeauna o dădeam cu ojă roșie, pentru că îmi era rușie cu ea. Apoi acest articol m-a făcut să mă panichez. Sunt ușurată că am dat peste el atunci, posibil să-mi fi salvat viața", a povestit ea. "M-am gândit, nu are cum așa ceva, nu se poate întâmpla. I-am trimis fotografii partenerului meu în panică absolută și i-am spus că unghiile arată exact la fel. Eram îngrozită că am cancer și nu puteam crede că l-am ignorat atât de mult timp. M-am dus la medicul generalist a doua zi și a fost cu trimitere urgentă", a mărturisit Alana, de profesie asistentă medicală în Portsmouth, Hampshire.

Tumora a fost la un pas de a ajunge in sistemul sangvin

Medicii de la Queen Alexandra Hospital i-au spus că unghia trebuie înlăturată înainte ca celulele maligne să se răspândească în sistemul sangvin. "Ca prin miracol, deși creștea în exterior și devenea tot mai mare, am fost norocoasă cu nu creștea în interior și astfel m-am vindecat cu câteva operații. Pur și simplu am citit un articol care m-a făcut să merg la medici. Mi-au zis că a fost minunat că nu a crescut în interiorul mâinii", a mai spus ea.

Au trecut patru ani de la momentul în care Alana Severs a rămas fără o unghie, dar este mulțumită că a descoperit cancerul la timp. "După operație m-am simțitit amețită și m-a durut o vreme, dar s-a vindecat. Acum nu mă mai deranjează de loc. Ar prefera să-mi pierd o mână și să scap de cancer decît să risc să se răspândească", a conchis femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » O femeie din Anglia și-a ascuns semnul de pe unghie ani întregi, din rușine, doar pentru a descoperi că are cancer