Antena Meniu Search
x

Video "Dumnezeu nu a uitat a doua parte". Matthew Perry, povestea tristă din spatele zâmbetelor. Între dependenţă, traume, probleme de sănătate şi preţul faimei

Este doliu la Hollywood. Mathew Perry, actorul care l-a interpretat pe Chandler în serialul "Prietenii tăi", a murit la doar 54 de ani. A fost găsit, ieri, fără suflare în jacuzzi, în casa lui din Los Angeles. Actorul a avut o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. A cunoscut succesul în filme şi seriale, a fost iubitul Juliei Roberts, dar s-a luptat încă din tinereţe cu dependenţa de alcool şi droguri. Iată povestea din spatele zâmbetelor.

de Redactia Observator

la 29.10.2023, 20:05

Vezi și

Un geniu al comediei, o victimă a depenenţei de alcool şi droguri, dar şi un activist care a încercat să îi ajute pe cei care se confruntă cu adicţia. Vestea că Mathew Perry a murit la 54 de ani, a şocat Hollywood-ul. Cântăreaţa Adele şi-a întrerupt un spectacol pentru a-i aduce un omagiu.

Asistenta personală l-a găsit fără viaţă

Poliţiştii au reconstituit ultimele momente din viaţa celebrului actor. A petrecut două ore jucând pickleball, un sport asemănător cu tenisul, înainte de a se întoarce acasă. Şi-a trimis asistenta personală la cumpărături, iar când aceasta s-a întors, în jurul orei 16:00, l-a găsit pe actor fără suflare, în jacuzzi. Cauza morţii nu a fost făcută publică. În vila lui Perry nu s-au găsit nici droguri, nici indicii că ar fi fost vorba de o crimă.

Vecin: Era foarte de treabă. Îşi petrecuse ultimii doi ani renovând casa. În sfârşit se mutase.

Pe acelaşi subiect

Ultima postare a actorului pe reţelele sociale

Ultima fotografie postată de Perry pe Instagram este chiar una cu el relaxându-se în jacuzzi. Moartea actorului a fost deplânsă şi de premierul Canadei, Justin Trudeau, care i-a fost coleg de şcoală.

Justin Trudeau, premierul Canadei: Nu voi uita niciodată jocurile din curtea şcolii. Îţi mulţumesc pentru hohotele de râs, Matthew.

Pentru Perry, succesul a fost un vis împlinit. Dar totul a venit cu un preţ.

Faţa necunoscută a faimei

Matthew Perry: Pentru prima dată în viaţă am îngenunchiat şi m-am rugat. Iar rugăciunea a fost: te rog, Doamne, fă-mă faimos! Poţi să-mi faci orice, dar fă-mă faimos. După trei săptămâni am obţinut rolul din Prietenii tăi. Dar Dumnezeu nu a uitat a doua parte.

Era deja alcoolic, când a obţinut rolul. Iar, după un accident de jet-ski, s-a ales cu o nouă dependenţă.

Luptă între 2 dependenţe

Matthew Perry: Luam 55 de pastile de Vicodin pe zi. Cântăream 58 de kilograme. Jucam în "Friends", se uitau la mine 30 de milioane de telespectatori. De aceea nu mă pot uita la serial, eram îngrozitor de slab.

Dar şi unul dintre cei mai râvniţi burlaci de la Hollywood. Când Juliei Robers i s-a propus să apară într-un episod, a acceptat doar după ce i s-a promis că va juca într-o scenă şi cu Perry.

Traumele i-au dirijat viaţa

Relaţia lor a continuat şi în afara ecranului. Dar Perry i-a pus capăt, la scurt timp. A recunoscut că teama de abandon, căpătată după divorţul părinţilor, l-a împiedicat să aibă relaţii de lungă durată. Nu s-a căsătorit niciodată şi nici nu a avut copii. Între timp, abuzurile îi dirijau viaţa. La 30 de ani a făcut pancreatită de la alcool. Iar în 2018, a ajuns la urgenţă cu ruptură de colon din cauza drogurilor.

Matthew Perry: Părinţilor mei li s-a spus că am 2% şanse să supravieţuiesc peste noapte.

Actorul a stat două săptămâni în comă

A avut nevoie de 14 operaţii pentru a se reface, în următorii ani. La reuniunea din 2021, fanii serialului "Friends" au remarcat că Perry părea să aibă probleme de sănătate. Actorul nu şi-a ascuns dependenţele şi a căutat în mod repetat ajutor pentru a scăpa de ele. I-a îndemnat pe alţii să facă la fel şi a fost sponsor pentru programele de reabilitare.

Matthew Perry: Aş vrea să fiu ţinut minte drept cineva care a trăit bine, a iubit bine. A fost un căutător. Şi ceea ce îl caracterizează este că vrea să ajute oamenii. Asta îmi doresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Dumnezeu nu a uitat a doua parte". Matthew Perry, povestea tristă din spatele zâmbetelor. Între dependenţă, traume, probleme de sănătate şi preţul faimei